"K-Senukai", "Latvijas Pasts", "Spice", "Domina" un "Alfa" pagarina darba laiku pirms "lokdauna"

© f64.lv, Oksana Džadana

Būvniecības, mājas labiekārtošanas un sadzīves preču tirgotājs "K-Senukai" šodien pagarina darba laiku savos veikalos visā Latvijā līdz plkst.24, informēja tirgotāja pārstāvji.

Līdzīgi kā citi tirgotāji, arī "K-Senukai" norāda, tas tiek darīts, lai nodrošinātu pircēju un darbinieku drošību un novērstu situācijas, kad veikali ir pārpildīti.

"K-Senukai" uzsver, ka strikti kontrolē pircēju plūsmu savos veikalos saskaņā ar valdības noteiktajām prasībām un iekšējiem noteikumiem. Vienlaicīgi veikalos drīkst atrasties ierobežots pircēju skaits, veikala apmeklēšana un apkalpošana bez sejas maskas ir aizliegta, veikala telpās izvietoti vairāki informatīvie materiāli, un klientiem tiek pastāvīgi atgādināts par divu metru distanci, dezinfekcijas līdzekļu lietošanu un citu drošības prasību ievērošanu.

Pircēju un darbinieku drošības apsvērumu dēļ "K-Senukai" ir pagarinājis veikalu darba laiku, ierobežojis iepriekš plānotās reklāmas aktivitātes un pastāvīgi aicina pircējus iepirkties internetveikalā, pasūtīt preces pa telefonu vai e-pastā.

"Iesakām palikt mājās un nepieciešamās preces iegādāties vienkārši pa tālruni vai internetā. Tie, kuri paši vēlas saņemt pasūtījumu, to varēs droši izdarīt īpašos preču saņemšanas punktos," skaidroja "K-Senukai" mārketinga vadītāja Marija Jakovļeva.

Sakarā ar ievērojamo sūtījumu skaita pieaugumu gada nogalē kopumā 62 Rīgas reģiona "Latvijas pasta" nodaļās no šodienas tiek pagarināts darba laiks, lai klientiem pagūtu izsniegt maksimāli daudz nodaļās saņemto sūtījumu, informēja kompānijas pārstāvji.

Darba laiks par vienu stundu darba dienās un par trim stundām sestdienā tiek pagarināts pasta nodaļās Rīgā, Ādažos, Baldonē, Carnikavā, Cekulē, Garkalnē, Inčukalnā, Katlakalnā, Kauguros, Ķekavā, Majoros, Mālpilī, Mārupē, Mellužos, Murjāņos, Olainē, Piņķos, Raganā, Ropažos, Salaspilī, Saulkrastos, Siguldā, Slokā, Titurgā, Ulbrokā un Vangažos.

Pagarinātais darba laiks pamatā paredzēts sūtījumu saņemšanas nodrošināšanai, nepieciešamības gadījumā klientiem sniedzot arī citus vajadzīgos pasta pakalpojumus.

Vienlaikus "Latvijas pasts" atgādināja - gan vietējiem, gan ārvalstu sūtījumiem "Latvijas pastā" jābūt saņemtiem līdz 20.decembrim, lai uzņēmums tos pagūtu piegādāt līdz Ziemassvētkiem. Pēdējā pasta sūtījumu piegādes diena pirms Ziemassvētkiem ir šogad 23.decembris, savukārt pirms Jaungada brīvdienām - 30.decembris.

Šodien, 18. decembrī t/c “Spice” un t/c “Spice Home ” strādās līdz 24.00, par divām stundām pagarinot darba laiku vakarā. Arī turpmāk brīvdienās un svētku dienās tirdzniecības centrs būs slēgts - strādās tikai atsevišķi pārtikas veikali, aptiekas un higiēnas preču veikali.

Ņemot vērā klientu plūsmu līdzšinējā darba laikā, kā arī jauno tirdzniecības ierobežojumus, kas stāsies spēkā no 19. decembra, t/c “Spice” 18. decembrī nolēmis pagarināt darba laiku un vakarā strādās par 2 stundām ilgāk. T/c “Spice” aicina klientus izmantot iespēju iepirkties, kad apmeklētāju skaits tirdzniecības centrā ir vismazākais.

Tirdzniecības centrā novērojams klientu pieaugums, taču apmeklētāju skaits tiek kontrolēts gan tirdzniecības centrā kopumā, gan katrā veikalā atsevišķi. Tā kā šodien ir pēdējā diena, kad strādā tirdzniecības vietas, kam tas būs liegts no rītdienas, t/c “Spice” pagarina darba laiku, lai novērstu klientu drūzmēšanos tirdzniecības centrā pīķa stundās un ikvienam sniegtu iespēju mierīgā un drošā vidē sagādāt visu svētkiem nepieciešamo.

Arī tirdzniecības centrs “Domina Shopping” šodien pagarina savu darba laiku līdz plkst. 23:00. Šādu soli centrs veic, lai izlīdzinātu apmeklētāju plūsmu, kas strauji pieaugusi pēc vakar izziņotajiem jaunajiem ārkārtas situācijas noteikumiem.

Šodien līdz 23:00 Dominā strādās teju visi apģērbu, apavu, sporta preču, bērnu rotaļļietu un citi veikali. Tajā skaitā arī pārtikas lielveikals Maxima XXX un citi delikatešu veikali. Pagarinātais darba laiks neattiecās uz banku filiālēm.

Bet sākot ar pirmdienu, 21. decembri, un līdz 11. janvārim Dominā būs atvērti tikai pārtikas un higiēnas preču veikali, aptiekas un veterinārās aptiekas, alkohola un smēķēšanas produktu veikali, preses izdevumu vietas, mobilo telefonu priekšapmaksas karšu vietas, kā arī eglīšu tirdzniecības punkts C puses stāvvietā.

Lai mazinātu cilvēku pulcēšanos tirdzniecības centrā un prognozējot apmeklētāju skaita pieaugumu dienā pirms stingrāku ierobežojumu stāšanās spēkā, tirdzniecības centrs "Alfa" pagarina darba laiku līdz pusnaktij, informēja tirdzniecības centra pārstāvji.

"Alfa" turpina īstenot epidomoloģiskās drošības pasākumus, nodrošina bezmaksas sejas masku pieejamību informācijas centrā, audio un vizuālā veidā regulāri atgādina apmeklētājiem par distances un personīgās higiēnas ievērošanu un aicina cilvēkus būt atbildīgiem, ievērot noteiktos ierobežojumus sevis un citu pasargāšanai no vīrusa izplatības.

Jau ziņots, ka vērtējot cilvēku mobilitātes datus, secināts, ka darbadienās tirdzniecības centros joprojām ir intensīva cilvēku kustība, kas ir gandrīz tāda pati kā 2019.gadā jeb pirms pandēmijas, žurnālistiem pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Vērtējot cilvēku mobilitāti sadarbībā ar operatoru "Latvijas mobilais telefons" un Latvijas Universitāti, tostarp secināts, ka būtisks mobilitātes kritums ir tieši nedēļas nogalēs, kas Viņķeles ieskatā ir, pateicoties ieviestajiem ierobežojumiem.

Tomēr, ņemot vērā joprojām relatīvi intensīvo tirdzniecības centru apmeklēšanu darbadienās, tika lemts par papildu ierobežojumiem attiecībā uz tirdzniecību, atzīmēja politiķe.

Tāpat sakarā ar to, ka ierobežojumi būs arī darbadienās, ir pārskatīts pirmās nepieciešamības preču klāsts.

Vaicāta, vai tuvākajās dienās nesekos plaša tirdzniecības vietu apmeklētība, ministre sacīja, ka viņai nav ilūziju, ka rīt un parīt veikali netiks pārpildīti, bet galvenais aspekts ir, ka pēc tam, sakarā ar jaunieviestajiem ierobežojumiem, veikalu apmeklētība būs mazāka.

Pēc ministres vārdiem, šobrīd situācija ir sarežģīta, bet pastāv "mazs, bet noturīgs gaismas stars" sakarā ar gaidāmo vakcīnu pret Covid-19 parādīšanos, jo arī Latvija, tāpat kā pārējā Eiropas Savienība, pirmās vakcīnas potenciāli saņems jau līdz gada beigām.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs žurnālistiem norādīja, ka ik nedēļu ar Covid-19 saslimst aptuveni 100 veikalos strādājošie. Tādēļ Ekonomikas ministrija Covid-19 izplatības mazināšanai aicina izmantot distances tirdzniecību un un e-komerciju, kas nodrošina, ka preces var tikt piegādātas uz mājām un pakomātiem, kā arī izsniegtas un saņemtas veikalos uz vietas.

Kā vēstīts, no 19. un 21.decembra uz trim nedēļām noteikti papildu drošības pasākumi, kas vērsti uz to, lai ikviens iedzīvotājs satiktu pēc iespējas mazāk citu cilvēku ārpus savas mājsaimniecības.

Šāds lēmums pieņemts, lai pasargātu sevi un citus no iespējamās inficēšanas ar Covid-19.

Veselības ministrija izprot, ka tas radīs grūtības un sarežģīs ikdienu, bet vienlaikus lūdz ikvienu iedzīvotāju sadarboties, lai kopā varētu mazināt infekcijas izplatību un nepārslogotu slimnīcu iespējas palīdzēt pacientiem neatliekamās situācijās.

Laika posmā no sestdienas, 19.decembra līdz 11.janvārim tirdzniecībā katru dienu tiks piemērots regulējums, kas līdz šim attiecās uz brīvdienām un svētku dienām, vienlaikus tiks paplašinātas iegādājamās preču grupas, ko šajā laikā drīkstēs tirgot, paredz ceturtdien valdībā pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.