Tirgotāju asociācija aicina atcelt ierobežojumus tirdzniecībai sestdienās un pirmssvētku dienās

© f64.lv, Oksana Džadana

Latvijas Tirgotāju asociācija aicina valdību atcelt ierobežojumus tirdzniecībai sestdienās un pirmssvētku dienās, saglabājot saprātīgus ierobežojumus tirdzniecībai svētdienās un tiešajās svētku dienās, informēja asociācijas pārstāvji.

Asociācijas ieskatā šāds lēmums dotu iespēju cilvēkiem mierīgi, nedrūzmējoties sagaidīt Ziemassvētkus un Jauno gadu

Tirgotāju asociācijas izpratnē saprātīgi ierobežojumi ir atļaut tirgot visu pārtiku, ieskaitot tabaku, higiēnas preces to plasākā nozīmē - visu, kas saistīts ar ķermeņa uzturēšanu veselīgu un tīru, kā arī mājsaimniecības funkcionēšanai nepieciešamās lietas - briketes, lampiņas un tamlīdzīgi.

Tāpat asociācija aicina saglabāt tirdzniecības iespēju arī specializētajiem tirgotājiem, piemēram, aptiekām un degvielas uzpildes stacijām.

Vienlaikus Latvijas Tirgotāju aicina visus tirgotājus stingri ievērot noteiktos ierobežojumus klientu drošībai - informēt par distancēšanās un masku lietošanas nepieciešamību, neaicināt pircējus ilgāk uzkavēties vai provocējot drūzmēšanos, informēt un sekot atļautajam tirdzniecības vietā vienlaicīgi esošajam klientu skaitam.

Kā ziņots, Covid-19 izplatības ierobežošanai valdība šodien lemj par stingrāku ierobežojumu ieviešanu no 21.decembra, tostarp Veselības ministrija piedāvā padarīt bargākus ierobežojumus tirdzniecībā.

Svarīgākais