Riga Plaza, Maxima, Spice; tirdzniecības centri pagarina darba laiku

© f64.lv, Oksana Džadana

Tirdzniecības centrs "Spice" no šodienas darba dienās pagarinās darba laiku, no rītiem sākot strādāt par stundu agrāk, informēja "Spices" pārstāvji.

Tādējādi tirdzniecības centrs darba dienās strādās no plkst.8 līdz 22.

Vienlaikus brīvdienās un svētku dienās tirdzniecības centrs atbilstoši valdības lēmumam ārkārtējās situācijas laikā būs slēgts - strādās tikai atsevišķi pārtikas veikali, aptiekas un higiēnas preču veikali.

Savukārt lielveikala "Rimi" darba laiks nemainīsies un joprojām būs no plkst.8 līdz 23.

Lai nodrošinātu vienmērīgāku apmeklētāju plūsmu pirms gaidāmajām brīvdienām, tirdzniecības centrs "Rīga Plaza" nolēmis pagarināt darba laiku, tādēļ šodien un 18.decembrī strādās stundu agrāk no rīta un stundu ilgāk vakarā, informēja "Riga Plaza" pārstāvji.

Līdz šim "Riga Plaza" strādāja no plkst.10 līdz 21, bet ceturtdien un piektdien strādās no plkst.9 līdz 22.

"Rīga Plaza" kopējā platība ir virs 60 000 kvadrātmetriem, kas nozīmē, ka centru vienlaicīgi un ieturot drošu distanci var apmeklēt līdz 4000 cilvēku. Katram apmeklētājam tiek nodrošināta 15 kvadrātmetrus liela platība.

"Tirdzniecības ierobežojumu dēļ, šobrīd tirdzniecības centrā vērojams apmeklētāju pieplūdums arī tā saucamajās klusajās stundās. Lai vēl vairāk izlīdzinātu apmeklētāju plūsmu, esam nolēmuši pagarināt tirdzniecības centra darba laiku 17.decembrī un 18.decembrī," uzsvēra "Riga Plaza" pārvaldnieka "CBRE Baltics" aktīvu pārvaldes direktore Iveta Priedīte.

Arī "Maxima Latvija" pirmssvētku periodā pagarinās atsevišķu lielāko "Maxima" veikalu darba laiku, informēja "Maxima Latvija" pārstāvji.

Pirmssvētku periodā, no 21.decembra līdz 23.decembrim, kā arī no 28.decembra līdz 30.decembrim atsevišķos "Maxima XX" veikalos darba laiks būs no plkst.8 līdz 23, savukārt lielākajos "Maxima XXX" veikalos - no plkst.8 līdz 24.

Šāds lēmums pieņemts, lai samazinātu pircēju blīvumu veikalos.

"Lai pirmssvētku laikā iedzīvotājiem nodrošinātu drošāku iepirkšanos, vairākos "Maxima" veikalos pirmssvētku laikā pagarināsim darba laiku," pauda "Maxima Latvija" personāla vadības un tirdzniecības tīklu direktore Gunita Ķiesnere.

Viņa norādīja, ka pēc valdības ierobežojumu ieviešanas, aizliedzot veikalos brīvdienās un svētku dienās tirgot virkni produktu kategoriju, pirms un pēc brīvdienām bija vērojams būtisks klientu pieplūdums, proti, stājoties spēkā jaunajiem noteikumiem, pirmdienā un piektdienā iedzīvotāji iegādājas būtiski vairāk nepārtikas preču, kā arī bija vērojams pieprasījuma pieaugums alkohola un tabakas izstrādājumu kategorijās, salīdzinot ar nedēļu iepriekš.

Vienlaikus Ķiesnere aicināja iedzīvotājus izmantot attālināto iepirkuma platformu "www.barbora.lv", kur visas "Maxima" preču grupas ir iespējams pasūtīt un saņemt arī brīvdienās.

Ar konkrētu informāciju par "Maxima Latvija" veikalu darba laiku pirmssvētku periodā iespējams iepazīties veikalos, "Maxima" mājaslapā, kā arī "Maxima" aplikācijā.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais