Dālderis piedalīsies UNESCO komitejas sesijā

Kultūras ministrs Ints Dālderis (TP) laikā no šodienas līdz 2.oktobrim dosies komandējumā uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kur Abū Dabī pēc UNESCO ģenerāldirektora vietnieces kultūras jautājumos Francuāzas Rivjēras uzaicinājuma piedalīsies komitejas ceturtajā sesijā, informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

UNESCO komitejas ceturtajā sesijā tiks izskatīti Latvijai būtiski jautājumi par plānotās jaunās nominācijas "Suitu kultūrtelpa" apstiprināšanu Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstam.

Sesijas laikā būs iespēja Latvijai izklāstīt savus plānus un priekšlikumus Konvencijas par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu desmitgades svinēšanai Latvijā 2013.gadā.

Šī gadadiena sakrīt ar XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku norisi un Baltijas valstu kopējās dziesmu un deju svētku tradīcijas popularizēšanas desmitgadi, līdz ar to ir unikāla iespēja Latvijai 2013.gadā uzņemties organizēt starptautisku konferenci, piesaistot UNESCO finansējumu, kas vienlaikus ar Dziesmu un deju svētku tradīcijas popularizēšanu dotu arī vērtīgu pienesumu nemateriālā kultūras mantojuma izpratnes un saglabāšanas jautājumu pilnveidē visā pasaulē, norāda KM pārstāve.

Komandējuma laikā uzturēšanās izdevumus Dālderim segs Apvienoto Arābu Emirātu valdība.

Saskaņā ar Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) rīkojumu Dāldera komandējuma laikā par kultūras ministra vietas izpildītāju iecelts tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP).

Latvijā

Eiropas Savienības (ES) statistikas pārvalde "Eurostat" prognozē, ka Latvijas iedzīvotāju skaits turpinās samazināties, no 2022. līdz 2070.gadam sarūkot par trešdaļu jeb līdz 1,3 miljoniem, liecina informācija, kas atrodama Labklājības ministrijas (LM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par demogrāfiskās politikas situāciju valstī.

Svarīgākais