Rīga izceļas ar lētām viesnīcām

Šī gada pirmajā pusgadā Rīgā ir bijuši vislētākie viesnīcu numuri pasaulē, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Rīgas tūrisma attīstības biroja sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Guna Caune.

Kā pastāstīja Caune, jaunākajā viesnīcu rezervācijas portāla Hotels.com veiktajā pētījumā Rīgā viena viesnīcas numura cena diennaktī ir bijusi 52 sterliņu mārciņas (41,6 lati). "Šī neapšaubāmi ir pozitīva vēsts mūsu viesnīcām, jo Rīga kļūs konkurētspējīgāka pasaules tūrisma jomā, tādējādi piesaistot vairāk interesentu," skaidro Caune.

Lētāko viesnīcu numuru cenu topā otrajā vietā ierindota Tallina ar 54 sterliņu mārciņām (43,2 latiem) par numuru, bet trešajā - Bankoka ar 58 sterliņu mārciņām (46,6 latiem) par numuru.

Dārgākie viesnīcu numuri pēc šī pētījuma datiem atrodami Ženēvā, kur vidēji diennaktī par apmešanos tūristiem nākas šķirties no 155 sterliņu mārciņām (124 latiem). Vēl dārgāko pilsētu augšgalā ir Montekarlo ar 152 sterliņu mārciņām (121,60 latiem) par viesnīcas numuru un Ņujorka ar 151 sterliņu mārciņu (120,8 latiem).

Kā norādīts "Hotels.com" interneta mājaslapā, pētījumā apkopoti dati, kas iegūti, noskaidrojot reālo viesnīcas numuriņu izcenojumu, par kuru maksā rezervācijas portāla "www.hotels.com" klienti no visas pasaules. Viesnīcu rezervācijas portāla "www.hotel.com" piedāvājumā ir 120 000 viesnīcas vairāk nekā 60 valstīs.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.