Aptauja: kā jauni Covid-19 ierobežojumi mainījušI iepirkšanās paradumus?

© Oksana Džadana/F64

Vairumam jeb 48% aptaujāto jaunie Covid-19 ierobežojumi, saistībā ar kuriem brīvdienās un svētku dienās veikalos ir iespējams iegādāties tikai pirmās nepieciešamības preces, zināmā vai nelielā mērā ir mainījuši iepirkšanās paradumus, liecina pētījumu kompānijas “Kantar TNS” veiktās aptaujas dati, kas atklāti TV3 raidījumā "900 sekundes".

No 48% iedzīvotājiem, kuriem attiecīgie ierobežojumi kopumā zināmā vai nelielā mērā ir mainījuši iepirkšanās paradumus, 22% atbildējuši - zināmā mērā, bet 26% - nelielā mērā.

Savukārt 27% iedzīvotāju atzīmējuši - tas, ka veikalos brīvdienās un svētku dienās tagad ir iespējams iegādāties tikai pirmās nepieciešamības preces, viņu iepirkšanās paradumus nav mainījis nemaz.

Tikmēr teju ceturtajai daļai jeb 23% Latvijas iedzīvotāju šie ierobežojumi kopumā ļoti lielā vai lielā mērā mainījuši iepirkšanās paradumus (11% - ļoti lielā mērā, bet 12% - lielā mērā).

Vien 2% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Kā zināms, ka brīvdienās un svētku dienās var darboties tikai aptiekas, tajā skaitā veterinārās aptiekas, un veikali, kuros drīkst tirgot tikai pirmās nepieciešamības preces, ar kurām tiek saprastas pārtikas preces, higiēnas preces un degviela.

Nedēļas nogalēs un svētku dienās veikalos nedrīkst tirgot tādas preces kā alkoholu un cigaretes.

Avots