Pasta pakalpojumus sestdienās sniegs kopumā 81 "Latvijas pasta" nodaļa visā Latvijā

© f64.lv, Kaspars Krafts

Pasta pakalpojumus sestdienās līdz nākamā gada janvāra izskaņai sniegs kopumā 81 "Latvijas pasta" nodaļa visā Latvijā, informēja kompānijā.

Kompānijā norādīja, ka no nedēļas nogalē strādājošo pasta nodaļu kopskaita pastāvīgi brīvdienās strādā 34, bet līdz 2021.gada 23.janvārim sestdienās būs atvērtas vēl 47 nodaļas visā valstī, veicinot pasta sūtījumu maksimālu apriti noslogotajā gadumijas periodā.

Sestdienās pasta nodaļas sniegs pakalpojumus un tirgos vienīgi ar pasta pakalpojumu nodrošināšanu saistītās preces, kā arī pārtikas produktus, sabiedriskā transporta biļetes, preses izdevumus un individuālos drošības līdzekļus saskaņā ar valstī noteiktajiem drošības pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai.

"Ārkārtējās situācijas aizliegumi darbam brīvdienās atbilstoši saņemtajam Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas skaidrojumam ir attiecināmi uz tirdzniecības vietām, bet "Latvijas pasts" uzskatāms par saimniecisko pakalpojumu sniedzēju. Gadumijas svētku noslodzes dēļ pasta uzņēmumos visā pasaulē sūtījumu apmērs decembrī pieaug vairākkārt, bet Covid-19 ietekmes rezultātā sūtījumu plūsma sadalās nevienmērīgi un nodaļas vienlaikus mēdz saņemt ļoti daudz sūtījumu," klāstīja kompānijā.

Vienlaikus "Latvijas pasts" aicina klientus būt saprotošiem, jo Covid-19 izplatības mazināšanai visā valstī ir noteikti ierobežojumi attiecībā uz cilvēku skaitu, kas var uzturēties pakalpojumu sniedzēju telpās, tāpēc iespējas sniegt pakalpojumus nodaļās ir samazinājušās un var rasties situācijas, kad pakalpojuma saņemšanu nākas uzgaidīt, stāvot ārpus nodaļas un distancējoties citam no cita.

Lai pasta pakalpojumu saņemšana nebūtu jāgaida, "Latvijas pasts" aicina izmantot uzņēmuma mobilās lietotnes iespējas, kas ļauj pakalpojumiem pieteikties attālināti un nodaļā ierasties tieši pakalpojuma saņemšanai. Attālināti pieteikties pakalpojumiem iespējams 86 lielākajās un noslogotākajās pasta nodaļās visā Latvijā.

Sestdienās strādājošo pasta nodaļu saraksts un to darbalaiki pieejami kompānijas mājaslapā.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais