Komisijas sēde spriedīs par ārkārtas situācijas izsludināšanu veselības aprūpes jomā

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šodien notiks Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēde, kurā tostarp paredzēts spriest par nepieciešamību izsludināt ārkārtas situāciju veselības aprūpes jomā.

Šonedēļ Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē Veselības ministrijas (VM) Veselības aprūpes departamenta direktore Antra Valdmane sacīja, ka, šodien lemjot par ierobežojumiem, "viss būs atkarīgs no slimnīcās ievietoto dinamikas".

Valdmane skaidroja, ka, ņemot vērā cilvēkresursu trūkumu, pastāv iespēja, ka būs jāizsludina ārkārtas situācijā veselības aprūpes jomā. Uz jautājumu, vai nevajadzētu ieviest stingrākus Covid-19 ierobežojumus, VM pārstāve atbildēja, ka "iespējams, mums būs jāievieš lielāki ierobežojumi".

"Mēs izskatām varbūtību (..), ka, iespējams, mums būs jāpasludina ārkārtas situācija veselības aprūpes jomā, tieši saistībā ar to, ka mums pietrūkst ārstniecības personas, kas strādā," atklāja Valdmane.

Kā vēstīts, visa plānveida palīdzība slimnīcās tiks pārtraukta, kad Covid-19 pacientu gultu noslogojums būs lielāks par 90%, pieņemot, ka vairs nebūs iespējams palielināt šo skaitu, otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē teica VM Veselības aprūpes departamenta Ārstniecības kvalitātes nodaļas vadītāja Sanita Janka.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.