Brīdina par apledojušiem ceļiem un daudzviet īslaicīgi snieg; dienas laikā skaidrosies

© f64.lv, Kaspars Krafts

Ceturtdienas rītā Latvijā ir mākoņains laiks, kas vietām skaidrojas, un, sākot no dienvidiem, daudzviet - lielākoties Zemgalē - nedaudz īslaicīgi snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Ceļi vietām kļūst slideni. Gaisa temperatūra -3..-6 grādi. Pūš lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā debesis sedz mākoņi, vēja vidējais ātrums sarucis līdz trim metriem sekundē, termometri rāda -4 grādus.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -1,4 grādiem Kolkā līdz -4,6 grādiem Alūksnē.

Ceturtdien no rīta un dienas pirmajā pusē daudzviet Latvijas centrālajā un rietumu daļā gaidāms neliels īslaicīgs sniegs un slideni ceļi, prognozē sinoptiķi.

No valsts austrumiem debesis daudzviet skaidrosies, saulainākā diena gaidāma Latgalē.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs 0..-4 grādi.

Rīgā nedaudz uzsnigs, dienas otrajā pusē mākoņu kļūs mazāk. Pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra būs -2 grādi.

Laikapstākļus nosaka anticiklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 764 dzīvsudraba staba milimetriem jeb 1019 hektopaskāliem Dienvidkurzemes piekrastē līdz 770 milimetriem jeb 1027 hektopaskāliem Krievijas pierobežā.

Apledojums šorīt Jelgavas apkārtnē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, brīdina "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Apgrūtināti braukšanas apstākļi šorīt ir Jelgavas šosejas posmā no Jelgavas līdz Meitenei un Liepājas šosejas posmā no Kaģiem līdz Apšupes krustojumam.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Jelgavas apkārtnē. Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem.

LVC atgādina, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Īpaša piesardzība jāievēro rīta stundās, kā arī uz ceļiem un tiltiem pie ūdenstilpnēm, ceļa pārvadiem un brauktuvēm, ko ieskauj meži, kur melnā ledus varbūtība ir lielāka.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 9.decembrī bija +21 grāds Grieķijā un +22 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -18 grādi Alpu kalnos un -24 grādi Krievijā.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais