Valsts austrumu daļā -8 grādi; dienas laikā gaisa temperatūra nepakāpsies virs nulles

© f64.lv, Kaspars Krafts

Trešdienas rītā Latgalē, Sēlijā un lielākajā daļā Vidzemes ir skaidras debesis, gaisa temperatūra zem tām pazeminājusies līdz -6..-8 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Trešdien Latvijā būs mainīgs mākoņu daudzums, lielā valsts daļā spīdēs saule, vietām Kurzemē nedaudz īslaicīgi snigs, prognozē sinoptiķi.

Pūšot mērenam austrumu, dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra pēcpusdienā būs 0..-5 grādi.

Rīgā izklīdīs mākoņi un spīdēs saule, vējš mēreni pūtīs no dienvidaustrumiem, gaiss iesils līdz -1..-2 grādiem.

Laikapstākļus aizvien nosaka spēcīga anticiklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 767 dzīvsudraba staba milimetriem jeb 1022 hektopaskāliem Dienvidkurzemes piekrastē līdz 773 milimetriem jeb 1031 hektopaskālam valsts austrumos.

Kurzemē, kā arī daudzviet Zemgalē un Vidzemes rietumos debesis sedz mākoņi, vietām nedaudz īslaicīgi snieg, gaisa temperatūra ir -3..-6 grādi.

Pūš mērens dienvidaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās vairs nepārsniedz 12 metrus sekundē.

Rīgā agrā rītā mākoņains laiks, dienvidaustrumu vējš pieci metri sekundē, gaisa temperatūra -4..-5 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,4 grādiem Kolkā līdz -5,0 grādiem Alūksnē un Dagdā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.decembrī bija +20 grādi Grieķijā un +24 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -17 grādi Alpu kalnos un -24 grādi Krievijā.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais