Covid-19: Rēzeknes mērs norāda uz uzticamas informācijas trūkumu no atbildīgajām instancēm

© F64, Vladislavs Proškins

Joprojām jūtams uzticamas informācijas trūkums no atbildīgajām instancēm saistībā ar Covid-19 izplatību, pauda Rēzeknes mērs Aleksandrs Brataševičs (S).

Turpinoties ārkārtējai situācijai valstī, pilsētas pašvaldība ir mobilizējusi tās pakļautībā esošās iestādes, ar rīkojumu uzdodot katru nedēļu atskaitīties par Covid-19 izplatības statistiku, lai apkopojumu varētu publicēt sabiedrības informēšanas nolūkiem. Bartaševičs rīkojumu pamatoja ar to, ka pašvaldība ir ieinteresēta iedzīvotājus operatīvi informēt par vīrusa izplatību.

"Uzticamas informācijas trūkums no atbildīgajām instancēm izjūtams vēl joprojām, tāpēc uzskatu par svarīgu apkopot to informāciju, kas ir pilsētas pašvaldības rīcībā. Visas pašvaldības struktūrvienības un kapitālsabiedrības, kurās ir Covid-19 inficētie vai arī inficēto kontaktpersonas, katras nedēļas sākumā sniegs informāciju, kuru domes speciālisti apkopos un publicēs pašvaldības platformās," komentēja politiķis.

Pēc viņa paustā, tādā veidā iedzīvotāji varēs rēķināties, ka katras nedēļas sākumā varēs saņemt aktuālo informāciju par pilsētā notiekošo.

Iesūtīt informāciju aicinātas tikai tās struktūrvienības, kuras ir saskārušās ar vīrusa izplatību. Ar visu aktuālo informāciju vienuviet varēs iepazīties pašvaldības mājaslapas "www.rezekne.lv" ziņu sadaļā "Covid-19", kā arī pašvaldības informatīvajā izdevumā "Rēzeknes Vēstnesis".

Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Rēzeknē ir sasniedzis 150 pilsētas iedzīvotājus.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais