Covid-19 analīzes varēs nodot jebkurā laikā; uzstādīts automatizēts analīžu nodošanas punkts

© E. Gulbja laboratorija

E. Gulbja laboratorija sadarbībā ar SIA "JK Energo" un AS "Latvijas Finieris" izgatavojuši bezkontakta analīžu nodošanas iekārtu.

7. decembrī jauno bezkontakta analīžu iekārtu uzstādīja pie Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas. Šāds automatizēts analīžu nodošanas punkts palīdzēs ātrāk slimīcas darbiniekiem savākt Covid-19 testu paraugus un noteikt to rezultātus.

Pašlaik uzstādītais automatizētais analīžu pieņemšanas punkts nav pieejams visiem. Šobrīd tas ir pieejams tikai Rīgas Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas darbiniekiem, izmēģinājuma stadijā.

Nākamajā nedēļā tiks uzstādīts vēl viens šāda tipa analīžu nodošanas punkts. Jaunā analīžu iekārta tiks uzstādīta Brīvības ielā 336. Tā būs pieejama ikvienam, kas vēlēsies savas analizēs nodot attālināti.

Šajos bezkontakta analīžu punktos varēs nodot ne tikai Covid-19 siekalu testus, bet arī cita veida analīzes, kas nav saistītas ar koronavīrusu. Analīžu nodošanas maksa saglabāsies tāda pati, kā citos pieņemšanas punktos. Nododot Covid-19 siekalu testu, tas maksās kā līdz šim - 53 eiro.

Bezkontakta analīžu nodošanas punkti strādās visu diennakti. Līdz ar to analīzes varēs nodot jebkurā brīdi.

Kā uzsver E. Gulbja laboratorijas pārstāve, tad šādu analīžu nodošanas punktu izveide, neietekmēs jau esošo klātienes punktu darbību.

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.