Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Iedzīvotājus aicina sagādāt dāvanas Latvijā dzīvojošo bēgļu bērniem

© f64.lv, Kaspars Krafts

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) sadarbībā ar kustību "Gribu palīdzēt bēgļiem" un Latvijas Sarkano krustu jau piekto gadu aicina sabiedrību sagādāt dāvanas Latvijā dzīvojošo bēgļu un patvēruma meklētāju bērniem.

Kā informēja SIF pārstāve Zane Jēkabsone, šogad sarūpētais nonāks pie bērniem no Afganistānas, Baltkrievijas, Irākas, Krievijas, Sīrijas un Turcijas.

Kā norāda labdarības akcijas organizatori, pasākuma mērķis ir radīt svētku sajūtu bērniem, kuri šos svētkus svin sev varbūt vēl ne tik pazīstamā vidē.

SIF sekretariāta direktore Zaiga Pūce uzsvēra, ka vēlme ir iepriecināt un iedrošināt bērnus, kuri savā īsajā mūžā, iespējams, piedzīvojuši vairāk nekā lielākā daļa no mums - pieaugušajiem un, neskatoties uz pārdzīvoto, saglabājuši savu prieku un sajūsmu par brīnumu. "Turklāt šī ir lieliska iespēja mums dalīties ar savu kultūru un Ziemassvētku svinēšanas tradīcijām," skaidroja Pūce.

Bērni dāvanās visvairāk priecātos saņemt spēles, grāmatas, rotaļlietas, lelles, siltas drēbes, zīmuļus un flomāsterus, saldumus un sporta piederumus. Labdarības akcija norisināsies līdz 16.decembrim, kad jebkurš interesents aicināts nogādāt bērnam dāvanu ar apsveikuma kartīti SIF fonda telpās.

Skaidrojot praktisko pusi, SIF norādīja, ka no sākuma ir jāsazinās pa tālruni 29249232, lai vienots par to, kuram bērnam tiks sagādātā dāvana, kā arī par drošu dāvanas nodošanas laiku un veidu, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus.

Sarūpētā dāvaniņa ir jāiesaiņo un jānogādā dāvanu uz SIF telpām Raiņa bulvārī 15, Rīgā, iepriekš noteiktā laikā. Pēcāk SIF sadarbībā ar Latvijas Sarkano krustu un kustību "Gribu palīdzēt bēgļiem" īsi pirms Ziemassvētkiem nogādās dāvanas bērniem.