"Yandex Go" jauna monitoringa tehnoloģija; fiksēs automašīnas pārvietošanās ātrumu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Latvijā sākusi darboties transporta pakalpojumu platformas "Yandex Go" automašīnu ātruma monitoringa tehnoloģija, kas seko līdzi, vai pakalpojuma sniedzēji pasūtījumu veikšanas laikā nepārsniedz ātrumu, informēja "Yandex Go" pārstāvji.

Viņi norādīja, ka, kamēr autovadītājs izpilda "Yandex Go" pasūtījumu, lietotne ar GPS palīdzību nosaka automašīnas ātrumu. Šis ātrums tiek salīdzināts ar maksimāli atļauto konkrētajā ceļa posmā, izmantojot navigatora datus. Tehnoloģija ņem vērā arī iespējamos signāla traucējumus, tostarp negaidītas koordināšu izmaiņas.

Ja autovadītājs pārsniedz atļauto ātrumu, sistēma viņu par to brīdina, izmantojot vadītāja lietotni. Pēc vairākiem saņemtiem brīdinājumiem algoritms ierobežo vadītāja piekļuvi servisa pasūtījumiem uz noteiktu laiku, bet atkārtotu pārkāpumu gadījumā - pavisam.

"Yandex Go" sadarbības partneru attiecību vadītājs Latvijā Jānis Ķirsis pauda, ka jaunās tehnoloģijas mērķis ir palīdzēt autovadītājiem, kuri netīšām pārsniedz ātruma ierobežojumu, ievērot noteikumus un būt uzmanīgākiem. "Tie, kuriem ātruma pārsniegšana nav vienreizēja kļūda, bet gan braukšanas stils, pārtrauks izpildīt servisa pasūtījumus. Tomēr pēc testiem citās valstīs redzam, ka vairāk nekā 70% autovadītāju, kuri reizēm pārsniedz atļauto ātrumu, pārstāj to darīt pēc otrā brīdinājuma saņemšanas lietotnē,” teica Ķirsis.

"Yandex Go" ir mobilās lietotnes pakalpojuma sniedzējs taksometru, pakalpojumu un preču pasūtīšanai. Pārvadājuma pakalpojumu sniedz pārvadātājs.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais