Lielākie tirdzniecības centri informē par pircēju daudzumu dienu pirms ierobežojumiem

© f64.lv, Kaspars Krafts

Piektdien pēcpusdienā lielākajos tirdzniecības centros nav novērots lielāks cilvēku pieplūdums kā parasti piektdienās, skaidroja aptaujātie tirdzniecības centru pārstāvji.

"Šodien pie tirdzniecības centra bija izveidojies neliels sastrēgums, taču tas nav nekas neparasts un tiek novērots arī citās dienās, sevišķi sliktu laikapstākļu gadījumā. Jārēķinās, ka tirdzniecības centra teritoriju izmanto ne tikai apmeklētāji, bet arī caurbraucēji, kas izmanto teritoriju, lai nokļūtu līdz Mārupei un citiem rajoniem," sacīja tirdzniecības centra "Spice mārketinga vadītāja Linda Kalniņa.

Viņa norādīja, šogad decembrī, kad tirdzniecības vietās ierasti ir vislielākais apmeklētāju skaits gadā, atļauts strādāt vien 20 dienas, kas viennozīmīgi palielinās klientu plūsmu. Šī iemesla dēļ papildus citiem drošības pasākumiem, darba dienās tiek pagarināts darba laiks. "Spice" strādās no plkst.9 līdz 22, savukārt "Spice Home" no plkst.10 līdz 22. Darba laiks tiek pagarināts lai līdzsvarotu cilvēku plūsmu, izvairītos no cilvēku drūzmēšanās "pīķa stundās" un mazinātu apmeklētāju kontaktu ar citiem cilvēkiem, skaidroja Kalniņa.

Tirdzniecības centra "Alfa" pārstāvji norādīja, ka piektdien pēcpusdienā "Alfas" darbinieki nav novērojuši būtiskas atšķirības no līdzšinējās ikdienas apmeklētāju plūsmas.

Arī tirdzniecības centra "Akropole" administrācijas pārstāvji ievērojamu apmeklētāju skaita pieaugumu piektdien nenovēro un arī autostāvvietu laukums nav būtiski piepildīts.

Jau ziņots, ka ārkārtējās situācijas laikā nedēļas nogalēs veikalos būs aizliegta alkohola tirdzniecība, paredz otrdien valdībā pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

No valdības lemtā izriet, ka 5.decembrī stāsies spēkā prasība, ka brīvdienās un svētku dienās varēs darboties tikai aptiekas, tajā skaitā veterinārās aptiekas, un veikali, kuros drīkstēs tirgot tikai pirmās nepieciešamības preces, ar kurām tiek saprastas pārtikas preces, higiēnas preces un degviela.

Nedēļas nogalēs un brīvdienās tirdzniecības vietās drīkstēs tirgot tikai pārtikas preces, izņemot alkoholu, higiēnas preces un degvielu.

Kategorijā "higiēnas preces" ietilpst šampūni, zobu higiēnas līdzekļi, zobu sukas, ziepes, ķermeņa mazgāšanas līdzekļi, tualetes papīrs, kabatas lakatiņi, kosmētiskās salvetes, dvieļi, galda salvetes, higiēniskās paketes, tamponi, bērnu autiņi, kā arī sejas maskas.

Latvijā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izsludinājusi iepirkumu par Biķernieku kompleksās sporta bāzes tuneļa pārbūvi un būvju demontāžu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Svarīgākais