Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Bigbank 3.ceturksnī nopelnījusi 6,2 miljonus eiro

© F64, Oksana Džadana

Neraugoties uz sarežģītajiem ekonomiskajiem apstākļiem, Bigbank šā gada 3.ceturksnī izdevies būtiski palielināt peļņu. Jūlijā, augustā un septembrī visai grupai izdevies nopelnīt 6,2 miljonus eiro jeb par 12% vairāk nekā šajā periodā pirms gada un par 35% vairāk nekā šā gada 2.ceturksnī.

"3.ceturkšņa lieliskie rezultāti apliecina, ka krīzes sākumā pieņēmām pareizus lēmumus. Mums izdevās kāpināt pārdošanas apjomus, pārsniedzot 2.ceturkšņa rezultātu par 38% un 2019.gada 3.ceturkšņa - par 20%," paziņoja Bigbank padomes priekšsēdētājs Martins Lants, "jau pandēmijas sākumā nolēmām galvenokārt fokusēties uz mūsu klientu atbalstīšanu, piedāvājot finansējumu. Uzskatām, ka kritiskos brīžos nedrīkst vienkārši atteikt aizdevumu, tādēļ izveidojām personalizētus risinājumus klientiem, kuri bija nonākuši naudas grūtībās. Paralēli strādājām pie izaugsmes atjaunošanas un jaunu produktu izstrādes".

2.ceturksnī Bigbank sāka piedāvāt līzinga pakalpojumus juridiskajām personām Igaunijā un Lietuvā, un 3.ceturksnī iesaistījās hipotekāro kredītu tirgū Igaunijā. Klientiem pieejami ne vien tradicionālie aizdevumi mājokļa iegādei, bet arī jaunas formas finansējums, kas ļauj sadalīt pamatsummas maksājumu 20 gadu laikā tā, lai pirmajos gados būtu jāmaksā tikai procentu maksājumi, nevis pamatsumma.

"Interese par hipotekārajiem kredītiem ir liela un līdz šim esam saņēmuši ārkārtīgi pozitīvas atsauksmes," stāsta M.Lants, "klientus uzrunājusi arī noguldījumu iespēja pārrobežu tirgos, ko piedāvājam kopš 2.ceturkšņa, un šis segments strauji aug, ceturkšņa beigās sasniedzot 7% no visiem Bigbank depozītiem".

Bankas kapitalizācijas rādītāji ir labi - pamatkapitāls šogad pieaudzis par 7% un šobrīd sasniedz 150,5 miljonus eiro. Savukārt aktīvu apjoms ceturkšņa laikā pieaudzis par 7% jeb 47,4 miljoniem un tagad ir 720,9 miljoni eiro.

3.ceturkšņa noslēgumā Bigbank bija spēkā 113 000 aizdevuma līgumu - 35 000 Lietuvā, 33 000 Latvijā, 25 000 Igaunijā, 11 000 Somijā un 9000 Zviedrijā. Bigbank grupā pavisam strādā 378 darbinieki - 228 Igaunijā, 66 Lietuvā, 63 Latvijā, 15 Somijā un 6 Zviedrijā. No nākamā gada filiāle tiks atvērta arī Bulgārijā.