Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Aišpurs par inficēšanos ar Covid-19: Jūtos diezgan labi

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Mūziķis Jānis Aišpurs novembra beigās paziņoja, ka ir inficējies ar Covid-19. Ir pagājusi nedēļa kopš mūziķis uzzināja par inficēšanos, taču kā pats atzīst jūtas labi un šī nedēļa ir aizvadīta ļoti produktīvi, strādājot pie dažādiem darbiem, tā mūziķis atzina Latvijas televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Mūziķas slimības gaita ir viegla. "Jūtos es diezgan labi, friši jau."

Viņš atzīst, ka tā kā nav nekādu īpašu medikamentu, kas ārstētu šo vīrusu, viņš lieto daudz šķidrumu, tējas.

Aišpurs atzīst, ka ir inficējies draugu lokā, strādājot pie dziesmas studijā. Ierakstot dziesmu viņš nav lietojis sejas masku, jo tā apgrūtina darbu. Pēc vairākām dienām mūziķu grupa, kas strādāja pie kopdarba, uzzināja, ka ir Covid-19 pozitīvi.

"Kāds pilnīgi asimptomātisks kolēģis atnāca uz studiju un izrādijās, ka viņam bija šis bacilis. Caur šo te profesionālo darbību šis bacilis nokļuva arī pie mums," atzina Aišpurs.

Aišpurs uzsver, ka ļoti labi, ka pirms inficēšanās apzināšanās nav devies pie vecākiem, tādējādi nav apdraudējis viņu veselību. "Es ļoti priecājos, ka tajā nedēļas nogalē, kamēr es nezināju, ka man ir simptomi, es neapciemoju savus vecākus. Viņiem ļoti iespējams tā slimības gaita nebūtu tik vienkārša."

Viņš min, ka sabiedriskajās vietās ievēro visus drošības pasākumus, lieki nepulcējas un nēsā sejas masku. Tomēr uzsver to, ka viņš ir inficējies nevis sabiedriskā vietā, bet gan pazīstamā, mazā draugu lokā.