Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Par mediķu arodbiedrības priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Keris

© F64 Photo Agency

Otrdien notikušajā Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) 7.kongresā par organizācijas priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts līdzšinējais vadītājs Valdis Keris, bet par priekšsēdētāja vietnieci - Līga Bāriņa, informēja LVSADA pārstāve Inga Rudzīte.

No 74 balsstiesīgajiem delegātiem kongresā klātienē piedalījās 14, bet attālināti tiešsaistē - 46 delegāti. Kopumā balsošanā piedalījās 81% no balsstiesīgo delegātu skaita.

Arodbiedrības darbu pārskata periodā no 2015.gada 2.decembra līdz 2020.gada 1.decembrim kongress novērtēja kā apmierinošu.

Kongress notika daļēji attālinātā formātā, ievērojot spēkā esošos normatīvos aktus Covid-19 infekcijas izplatības un seku pārvarēšanas jomā.

Jau ziņots, ka Keris LVSADA vada kopš 2005.gada.

LVSADA apvieno ap 8000 biedru. Tās biedri ir ārsti, citas ārstniecības personas ar augstāko un vidējo medicīnisko izglītību, sociālās aprūpes darbinieki, farmaceiti, jaunākais medicīniskais personāls, pasniedzēji, studenti, pārējie veselības aprūpes iestādēs strādājošie darbinieki.

LVSADA sastāvā ir 67 arodorganizācijas. LVSADA ir brīvprātīga, neatkarīga un demokrātiska sabiedriska organizācija, kura darbojas, ievērojot Satversmi, likumus un savus Statūtus. Attiecības ar valsts pārvaldes institūcijām, sabiedriskām organizācijām un politiskām partijām, LVSADA norāda, ka veido uz savstarpējās cieņas, līdztiesīgas partnerības pamatiem un savstarpējiem līgumiem.