Aptauja: vai manikīra speciālistiem būtu jāstrādā ārkārtējās situācijas laikā?

© F64

Vairums jeb 76% iedzīvotāju uzskata, ka manikīra un pedikīra speciālistiem ārkārtējā situācijā jāatļauj strādāt, liecina pētījumu kompānijas “Kantar TNS” veiktās aptaujas dati, kas atspoguļoti TV3 raidījumā "900 sekundes".

No aptaujātajiem Latvijas iedzīvotājiem, kas uzskata, ka skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem, piemēram, manikīra un pedikīra speciālistiem, būtu jāatļauj strādāt ārkārtējās situācijas laikā, 35% uzskata - noteikti jā, bet 41% - drīzāk jā.

Tikmēr 17% iedzīvotāju neuzskata, ka manikīra un pedikīra speciālistiem ārkārtējā situācijā jāatļauj strādāt, to skaitā 11% uzskata - drīzāk nē, bet 6% uzskata, ka šiem speciālistiem noteikti nav jāatļauj strādāt ārkārtējā situācijā.

Savukārt 7% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Jau ziņots, ka diskusijās par papildu Covid-19 ierobežojumiem politiķiem būs jāvienojas, vai esošajā situācijā tiktu ļauts strādāt gan frizieriem, gan manikīra meistariem, vai arī būs liegts to darīt abiem minēto profesiju pārstāvjiem. Patlaban savus pakalpojumus var sniegt tikai frizieri.

Avots

Latvijā

Valdībai būtu jāvienojas par vienotu pieeju, kādus pasākumus kāda līmeņa politiķi var apmeklēt, otrdien pēc tikšanās ar premjeri Eviku Siliņu (JV) sprieda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, komentējot Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalību Palestīnas iedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā.