Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Jaunā Latvijas vēstniece Kazahstānā būs Irina Mangule, bet Dienvidkorejā - Āris Vīgants

© F64, Ģirts Ozoliņš

Jaunā Latvijas vēstniece Kazahstānā būs Irina Mangule, savukārt Dienvidkorejā - Āris Vīgants.

Kā informēja Ārlietu ministrijā, abi jaunie vēstnieki šodien svinīgā ceremonijā Rīgas pilī no Valsts prezidenta Egila Levita rokām saņēma akreditācijas vēstuli.

ĀM informēja, ka Mangule darba gaitas ministrijā sāka 1995.gadā. Karjeras laikā vēstniece strādājusi dažādos amatos, tostarp bijusi Starptautisko līgumu nodaļas vadītāja, Latvijas vēstniecības Kanādā pirmā sekretāre, Juridiskā departamenta direktore, ģenerālkonsule Sanktpēterburgā, Pirmā divpusējo attiecību departamenta direktore, kā arī pildījusi Latvijas-Baltkrievijas un Latvijas-Krievijas demarkācijas komisiju līdzpriekšsēdētājas pienākumus.

Par izcilu darbu Mangule ir apbalvota ar III šķiras Atzinības krustu, Ministru kabineta Atzinības rakstu un ĀM Atzinības rakstu.

Mangule ir absolvējusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, iegūstot jurista kvalifikāciju. Vēstniece pārvalda angļu un krievu valodu. Viņa amatā nomaina Juriju Pogrebņaku, kurš pārstāvēja Latvijas intereses Kazahstānā kopš 2015.gada.

Savukārt jaunais Latvijas vēstnieks Dienvidkorejā jeb Korejas Republikā Vīgants darba gaitas ārlietu dienestā sācis 1994.gadā Baltijas Ministru padomes sekretariātā. Karjeras laikā viņš strādājis dažādos amatos ĀM, tostarp vadījis Baltijas un Ziemeļvalstu nodaļu, Krievijas nodaļu un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un vispārējo lietu nodaļu, kā arī ieņēmis dažādus amatus Latvijas pārstāvniecībā ES un Latvijas vēstniecībās Itālijā un ASV. No 2010.gada līdz 2014.gadam Vīgants strādājis par Saeimas Prezidija ārlietu padomnieku.

Vīgants ieguvis inženierzinātņu bakalaura grādu ekonomikā Rīgas Tehniskajā Universitātē un maģistra grādu vadībzinātnē Latvijas Universitātē, specializējoties starptautiskajā ekonomikā un biznesā. Vēstnieks pārvalda angļu, krievu un itāliešu valodu, kā arī ir pamatzināšanas franču valodā.

Vīgants amatā nomainīs Pēteri Vaivaru, kurš 2016.gadā kļuva par Latvijas pirmo rezidējošo vēstnieku Dienvidkorejā.