Aptauja: cik daudzi būtu gatavi palīdzēt slimnīcām, strādājot kā brīvprātīgie

© f64.lv, Kaspars Krafts

Vairāk nekā ceturtdaļa jeb 28% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju savā brīvajā laikā būtu gatavi palīdzēt ārstniecības iestādēm, strādājot kā brīvprātīgie, liecina pētījumu kompānijas “Kantar TNS” veiktās aptaujas dati, kas atspoguļoti TV3 raidījumā "900 sekundes".

Jau ziņots, - lai atslogotu mediķus no tādiem pienākumiem, kas nav saistīti ar medicīniskām manipulācijām, publiskajā telpā ir izskanējis priekšlikums aktivizēt brīvprātīgo kustību. Brīvprātīgajiem nebūtu tieša saskare ar Covid-19 pacientiem.

No tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas ir norādījuši, ka savā brīvajā laikā būtu gatavi palīdzēt slimnīcām, strādājot kā brīvprātīgie, piemēram, iznēsāt materiālus/dokumentāciju, izvadāt pusdienas, 6% - to noteikti darītu, bet 22% - drīzāk jā.

Tikmēr nedaudz vairāk nekā puse, proti, 59% iedzīvotāju, ir norādījuši, ka nebūtu gatavi kā brīvprātīgi palīdzēt slimnīcām šajā laikā (34% - drīzāk nē; 25% - noteikti nē).

Savukārt desmitajai daļai jeb 13% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Avots

Latvijā

Valdībai būtu jāvienojas par vienotu pieeju, kādus pasākumus kāda līmeņa politiķi var apmeklēt, otrdien pēc tikšanās ar premjeri Eviku Siliņu (JV) sprieda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, komentējot Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalību Palestīnas iedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā.