Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Prognoze: Novembra pēdējā dienā lielu valsts daļu pārklās sniegs

© Oksana Džadana/F64

Novembra pēdējā dienā lielu valsts daļu pārklās sniegs, bet decembra pirmajā pusē gaidāms mazs nokrišņu daudzums, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Līdz šim tikai vienā novērojumu stacijā - Dagdā - provizoriski sākusies meteoroloģiskā ziema, un svētdien vai jaunās nedēļas sākumā tā var sākties arī citviet Latvijas austrumos. Meteoroloģiskā ziema ir iestājusies, ja piecas diennaktis pēc kārtas vidējā gaisa temperatūra nepārsniedz nulles atzīmi.

Novembra izskaņā Latvijas lielākajā daļā ciklons atnesīs nelielu sniegu, piekrastē un Kurzemē gaidāms arī lietus. Nokrišņi daudzviet gaidāmi arī 1.decembrī.

Pēc tam liela ietekme uz laikapstākļiem būs spēcīgam anticiklonam Krievijā un Kazahstānā. Sagaidāms, ka Latvija ilgstoši būs anticiklona rietumu malā, pūtīs dienvidu, dienvidaustrumu vējš un nokrišņi gaidāmi reti, bet debesis pārsvarā klās mākoņi.

Austrumos no Latvijas gaidāms noturīgs sals, arī Latgalē un daļā Vidzemes gaisa temperatūra, iespējams, pārsvarā būs zem nulles, savukārt valsts rietumu un centrālajos novados tā lielākoties svārstīsies ap nulli, reizēm iespējams siltums virs +5 grādiem.

Saskaņā ar pašreizējo ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes prognozi decembra vidējā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma aptuveni divus grādus virs normas, bet janvāris, pastiprinoties Atlantijas ciklonu darbībai, varētu būt četrus grādus siltāks par normu. Decembris gaidāms sausāks, janvāris - slapjāks nekā ierasts.