Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Nacionālo apvienību turpinās vadīt Raivis Dzintars

© Dmitrijs Suļžics /F64

Sestdien Nacionālās apvienības (NA) kongresā par politiskā spēka priekšsēdētāju atkārtoti tika izvēlēts Raivis Dzintars.

Kopumā NA kongresam bija reģistrējušies tuvu 200 partijas biedru.

NA kongresā par partijas priekšsēdētāju tika apstiprināts Dzintars.

Tāpat NA valdē no 16 pretendentiem tika ievēlēti deviņi locekļi - Roberts Zīle, Jānis Eglīts, Raitis Ābelnieks, Egils Helmanis, Ieva Holma, Jānis Iesalnieks, Nauris Puntulis, Ginta Vilcāne un Ģirts Lapiņš.

Atklājot NA kongresu, Dzintars uzsvēra, ka valstij ir jādarbojas kā vienotam un labi organizētam mehānismam, tomēr patlaban tas tā nav. "Šajos apstākļos jūtam, ko nozīmē politiskā sadrumstalotība un eksperimenti vēlēšanās. Politiskā sadrumstalotība ir galvenais krīzes veicinātājs," uzsvēra NA priekšsēdētājs.

Uzrunā Dzintars atzina, ka patlaban viņš nelepojas ar koalīcijas kopīgo darbu, tomēr NA neesot citas iespējas kā vien "turēt laivu virs ūdens". Viņš piebilda, ka NA ļoti bieži ir koalīcijas diplomātiskākais spēks, kas novērš iekšējos strīdus un mazina pārlieku lielo haosu.

Jau ziņots, ka šodien notika NA ikgadējais kongress, kas šoreiz aizritēja attālināti.

Kongresa laikā notika balsošanas urnas atvēršana, un tiešraidē bija iespējams vērot balsu skaitīšanu. Arī šogad valdes vēlēšanās bija liela konkurence, turklāt trešdaļa kandidātu pagājušajā gadā nekandidēja uz valdi. Uz partijas priekšsēdētāja amatu kandidēja esošais partijas priekšsēdētājs Dzintars.