Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

LOSP aicina sabiedrību pārtikas produktus iegādāties no zemniekiem un vietējiem ražotājiem

© Dmitrijs Suļžics /F64

Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome (LOSP) aicina iedzīvotājus, valsts un pašvaldību institūcijas kā arī uzņēmumus un organizācijas gan ikdienas uzturam, gan sabiedriskajā ēdināšanā iegādāties pārtikas produktus no Latvijas zemniekiem un vietējiem ražotājiem.

Vienlaikus, tuvojoties svētkiem, LOSP aicina arī citas preces un izstrādājumus iegādāties pie vietējiem ražotājiem, tādā veidā palīdzot uzņēmējiem pārvarēt krīzes situāciju.

LOSP valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs norāda, ka laikā, kad valstī ir noteikts ārkārtējais stāvoklis saistībā ar Covid-19, īpaši svarīgi ir ikvienam rūpēties par sevi, uzturā lietojot kvalitatīvus un veselīgus Latvijā ražotus produktus.

"Aicinām pārtikas produktus uzturā iegādāties no vietējiem ražotājiem, tādā veidā atbalstot zemniekus, kuriem šajā sarežģītajā laikā ir būtiski realizēt saražoto produkciju un nodrošināt saimniecības darbības nepārtrauktību. Aicinu arī valsts un pašvaldību iestādes pilnvērtīgi izmantot zaļā publiskā iepirkuma sniegtās priekšrocības, tajā skaitā pārtikas pakās skolēniem iekļaut Latvijā ražotos pārtikas produktus. Vienlaikus aicinu arī dažādus izstrādājumus un preces iegādāties no vietējiem amatniekiem un ražotājiem," saka Treibergs.

Jau ziņots, ka Zemkopības ministrija (ZM) izteica līdzīgu aicinājumu, lūdzot iedzīvotājus, valsts un pašvaldību institūcijas, kā arī uzņēmumus un organizācijas gan ikdienas uzturam, gan sabiedriskajā ēdināšanai vairāk iegādāties Latvijā ražotos pārtikas produktus.