Ģirģens: Policija uzsākusi vairākus simtus administratīvos procesus par ierobežojumu neievērošanu

© Kaspars Krafts/F64

Šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģerns aicina iedzīvotājus pārdomāt savus paradumus Covid-19 laikā un neizvērst dusmas pret policiju.

Pašlaik policija un visi dienesti strādā paaugstinātā režīmā. Ministrs uzsvēra, ka šajā brīdi svarīgi ir ne tikai kontroles pasākumi, bet ir nozīmīgi pārdomāt savus ikdienas paradumus, lai ierobežotu slimības izplatību.

Pašlaik kopumā par drošības normu neievērošanu policija ir uzsākusi vairākus simtus administratīvos procesus. "Tas cilvēku loks, kuri ir agresīvi nav liels," atzina ministrs.

Policija ir gatava reaģēt uz visiem notikumiem, kas skar epidemioloģisko noteikumu neievērošanu. Policija ar komersantiem strādās vienā komandā, viens otru konsultējot. Brīžos, kad atsevišķas personas izvēlēsies neievērot valsts noteiktos noteikumus, policija rīkosies un sodīs pārkāpēju.

Jau ziņots, ka, turpinoties saslimstības ar Covid-19 pieaugumam, valdība otrdien noteica lielākus pulcēšanās ierobežojumus, uzdodot valkāt sejas maskas tirdzniecības vietās, stacijās un citviet. Prasība attiecībā uz sejas maskām stāsies spēkā 14.oktobrī, bet citi papildu ierobežojumi - no 17.oktobra.

Kā skaidroja veselības ministre Ilze Viņķele (AP), mutes un deguna aizsegi būs jālieto arī tirdzniecības vietās - veikalos, tajā skaitā, lielveikalos, pastos, degvielas uzpildes stacijās un citās vietās, kur notiek tirdzniecība. Tāpat to lietošana būs obligāta dzelzceļa stacijās, autoostās, lidostās, kā arī kultūras vietās un reliģiskās darbības veikšanas vietās, ja tajās nenotiek pasākums, kas organizēts fiksētās, personalizētās sēdvietās.

Mutes un deguna aizsegi būs jālieto arī, piemēram, muzeju, izstāžu zāļu, bibliotēku, reliģisko darbības vietu apmeklētājiem, ja viņi turp ir devušies apskatīt muzeja ekspozīciju, izstādi, piedalīties dievkalpojumā vai citu analoģisku iemeslu dēļ. Tomēr, ja šajās vietās, piemēram, bibliotēkā vai reliģiskās darbības vietā tiek rīkots pasākums, kurā personas atrodas fiksētās personalizētās sēdvietās, personām mutes un deguna aizsegi nebūs jālieto.

Svarīgākais