Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Trešdien atklāts līdz šim lielākais Covid-19 gadījumu skaits - 898; stacionēti 94 saslimušie

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikti 8024 Covid-19 izmeklējumi. Kopumā reģistrēti 898 jauni inficēšanās gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra sniegtā informācija.

Iepriekšējais vienā diennaktī atklāto Covid-19 gadījumu rekords bija 642 personas, kas tika fiksēts 21.novembrī.

Iepriekšējā diennaktī no Covid-19 mirušas četras personas. Viena persona vecuma grupā no 55 līdz 60 gadiem, divas vecumā no 55 līdz 60 gadiem. Savukārt viena persona mirusi vecuma grupā no 80 līdz 95 gadiem.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir 11.2%.

SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Latvijā kopumā līdz šim ar Covid-19 saslimušas 15 171 personas, bet 188 inficētas personas mirušas. Saskaņā ar SPKC datiem, patlaban valstī ir 12 403 aktīvi saslimšanas ar Covid-19 gadījumi.

SPKC jaunākā sniegtā informācija liecina, ka audzis to personu skaits, kas reģistrētas kā izveseļojušās - no 1686 personām 25.novembrī līdz 1719 personām šodien, taču šis rādītājs pēdējos mēnešos kopumā mainījies salīdzinoši nenozīmīgi un daudzkārt lēnāk nekā sasirgušo skaits.

Pēdējās diennakts laikā stacionāros ievietoti vēl 94 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta sniegtā informācija.

Šis ir līdz šim lielākais vienā diennaktī stacionēto Covid-19 pacientu skaits. Arī patlaban slimnīcās ievietoto pacientu skaits sasniedzis līdz šim augstāko robežu.

Pašlaik kopumā stacionāros ārstējas 489 pacienti. 458 ar vidēji smagu slimības gaitu, 31 ar smagu slimības gaitu. Pēdējās diennakts laikā no stacionāriem izrakstīti 36 pacienti. Kopumā no stacionāriem līdz šim izrakstītas 1162 personas.

Jau ziņots, ka veselības ministre Ilze Viņķele (AP) Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" informēja, ka šobrīd Covid-19 pacientu ārstēšanai slimnīcās ir pieejamas 633 gultas.

Lai varētu uzņemt Covid-19 pacientus, notiek pakalpojumu pārprofilēšana. Tas tiek darīts uz plānveida aprūpes vai dienas stacionāru pakalpojumu rēķina, atgādināja ministre. Papildu gultas izveidotas gan slimnīcās Rīgā, gan reģionos.

Ministre atklāja, ka ir arī privātās ārstniecības iestādes, kas ir gatavas palīdzēt un aprūpēt Covid-19 pacientus.