Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Feldmans aicina domāt par nomaiņu Finanšu ministrijas augstākajā vadībā un Budžeta departamentā

© F64, Kaspars Krafts

Finanšu ministrijai (FM) ar nākamā gada valsts budžetu vajadzēja strādāt kvalitatīvāk, tāpēc būtu jādomā par cilvēku nomaiņu ministrijas augstākajā vadībā un Budžeta departamentā, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valdes loceklis, Saeimas deputāts Krišjānis Feldmans.

Viņš norādīja, ka FM vadībā un Budžeta departamentā "daudzi ir amatos 15 un 20 gadus", bet tas acīmredzami sekmē stagnāciju un motivācijas zudumu, kas izpaužas arī darbā ar valsts budžeta projektu. "Tur ir vieta uzlabojumiem," sacīja politiķis, piebilstot, ka FM Budžeta departamentam ir ļoti svarīga loma valsts budžeta izstrādē, to pat varētu uzskatīt par sesto koalīcijas partneri.

Vaicāts, vai domā, ka būtu nepieciešama arī paša finanšu ministra Jāņa Reira (JV) nomaiņa, Feldmans atbildēja, ka "kopumā situācija ir sarežģīta, jo mēs atrodamies ārkārtējā situācijā". No viņa teiktā bija noprotams, ka JKP neuzstās uz Reira nomaiņu vien tādēļ, lai Covid-19 krīzes laikā neradītu valdībā nestabilitāti.

Arī jautājumā par atbalstu nākamā gada valsts budžetam JKP sola "ievērot spēles noteikumus", ja to darīs citi koalīcijas partneri, kā rezultātā budžets varētu tikt pieņemts tāds, kāds tas ir sagatavots. "Protams, tas nekādā gadījumā nenozīmē, ka tas ir ideālākais [budžeta] variants," rezumēja Feldmans.

Šajā kontekstā politiķis pauda viedokli, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), finanšu ministrs Reirs un viņu politiskais spēks izmanto ārkārtējo situāciju, lai "ietu uz visu banku ar šo budžeta projektu". Tomēr, ja nebūtu ārkārtējās situācijas, kritika par valsts budžeta plānu būtu krietni asāka, izteicās Feldmans.

Kā ziņots, Saeimā galīgajā lasījumā izskatot nākamā gada valsts budžeta projektu, JKP deputāti vairākkārt pauduši kritiku par to.