Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Skaistumkopšanas profesionāļu nozare tiksies ar Viņķeli

© F64, Dmitrijs Suļžics

Šo piektdien, 27.novembrī pulksten 11.30, notiks skaistumkopšanas pakalpojumu nozares pārstāvju tikšanās ar veselības ministri Ilzi Viņķeli. Tikšanās notiks tiešsaistē un tajā nozari pārstāvēs - Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācijas (LSSA), Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociācijas (LKKA) un Nozaru ekspertu padomes (NEP) pārstāvji.

Nozare ar lielām cerībām raugās uz šo tikšanos, ņemot vērā, ka jau trīs nedēļas nozares darbība ir aizliegta un tās sniedzēji ir palikuši bez ienākumiem.

Vienlaikus nozares pārstāvji pauž pārliecību, ka valdības lēmums attiecībā uz viņu darbību aizliegšanu nav pamatots un ir diskriminējošs, jo nozare arī līdz šim ievēroja visaugstākos epidemioloģiskos standartus savā darbībā, salīdzinot ar citām profesijām.

"Jāmin, ka līdz šim neviens no atbildīgās par nozari Veselības ministrijas (tostarp ministre), ne no tās pakļautībā esošajām iestādēm, ne ministru prezidents Krišjānis Kariņš nebija pietiekami drosmīgi sarunām ar nozari, neskatoties, ka 6.novembrī pieņemtais lēmums ietekmē tūkstošiem nozarē strādājošo cilvēku, galvenokārt sievietes, kas paliek bez iztikas līdzekļiem, kā arī tas mērķtiecīgi iedzen nozari atpakaļ ēnu ekonomikā, pret ko pašregulācijas ceļā asociācijas pēdējos gados bija iestājušas," stāsta Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācijas prezidente Sabīne Ulberte.