Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

No šodienas amatiermākslas mēģinājuma norise varēs ilgt līdz plkst. 22

© F64, Dmitrijs Suļžics

No šodienas amatiermākslas mēģinājumu norise varēs ilgt līdz plkst.22, otrdien lēma valdība.

Līdz šim rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu bija noteikts, ka amatiermākslas mēģinājumu norise var notikt līdz plkst.20.

Lēmums pagarināt amatiermākslas mēģinājumu norises laiku tika pamatots ar faktu, ka amatiermākslas kolektīvu darbības ilgstošam pārrāvumam ir nevēlamas sekas kultūras izpausmēm, kuras veido gandrīz 150 gadīgo Dziesmu un deju svētku tradīciju.

"Amatierkolektīvu mēģinājumi lielākoties notiek dienas otrajā pusē, proti, no plkst.18 līdz plkst.22, tāpēc ārkārtējās situācijas ietvaros, kad amatierkolektīvu mēģinājumu procesu klātienē drīkst organizēt pēc principa viens pret vienu, būtisks apstāklis ir iespēja plānot un nodrošināt mēģinājumu procesu, pagarinot kultūrvietu darba laiku līdz plkst.22. Turklāt regulārs mēģinājumu process nepieciešams, lai savlaicīgi sagatavotu koprepertuāru XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem 2023.gadā," tika skaidrots rīkojuma anotācijā.

Tāpēc tika rosināts veikt izmaiņas rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, lai nodrošinātu iespēju amatiermākslas kolektīviem individuālos mēģinājumus veikt līdz plkst.22.