Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Kariņš skaidro jaunos aizliegumus: Viens no galvenajiem faktoriem vīrusa izplatībā ir telpas blīvums

© F64, Oksana Džadana

Šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) plašāk skaidro vakardienas valdības sēdē pieņemtos ierobežojumus.

Jau pagājušajā nedēļā uzklausīts pētījums, kurā konstatēts, ka viens no galvenajiem faktoriem vīrusa izplatībā ir telpas blīvums. Un tieši tāpēc pieņemti šie jaunie nosacījumi skolās, skaidro premjers.

Katru nedēļu Krīzes vadības padomes sēdē tiek uzklausīta situācija arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā. Šobrīd slimnīcas ir spējīgas paplašināties, pievienojot gultas Covid-19 pacientiem. Diemžēl gan tas tiek darīts uz citu pacientu rēķina, norāda premjers.

Krišjānis Kariņš norāda: “Mums visiem jāsaprot, ka viņu resursi nav neierobežoti.”

"Esam pieņēmuši lēmumu pastiprināt ierobežojumus. Mums ir jāpanāk, ka saslimušo skaits sāk samazināties."

Jau iepriekš Veselības ministre Ilze Viņķele un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš norādījuši, ka ārkārtējā situācija valstī tiks pagarināta, jo patlaban slimnīcas turpina piepildīties un saslimušo skaits pieaugt.

Kā ziņots, Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 6.decembrim izsludināta ārkārtējā situācija. Vakar bija sasaukta kārtējā valdības un Krīzes vadības padomes kopsēde, kurā pārrunāta aktuālā epidemioloģiskā situācija valstī un pieņemti vēl jauni ierobežojumi.

Nra.lv jau vēstīja, ka Covid-19 dēļ noteikti stingrāki ierobežojumi izglītības un sporta jomās, tostarp noteikts, ka no 30.novembra skolās vienam audzēknim būs jānodrošina trīs kvadrātmetru liela platība, bet skolotājiem arī stundās būs jālieto sejas maskas, otrdien kopsēdē vienojās valdība un Krīzes vadības padome. Tāpat vairākos reģionos (Daugavpilī, Baldones, Krāslavas, Salacgrīvas, Aknīstes, Varakļānu, Mārupes, Mālpils, Smiltenes, Garkalnes, Limbažu un Salaspils novadā) Covid-19 izplatības dēļ tiks ieviesti stingrāki ierobežojošie pasākumi, otrdien ārkārtas sēdē lēma valdība.