Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Viņķele un Perevoščikovs Daugavpils mēra pausto raksturo kā viltus ziņu

© F64 Photo Agency

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) kā viltus ziņu noraida Daugavpils mēra Igora Prelatova ("Mūsu partija") apgalvoto, ka statistika par saslimušajiem ar Covid-19 Daugavpilī tiekot "mākslīgi uzpūsta".

Pēc valdības sēdes Viņķele žurnālistiem uzsvēra, ka šāds apgalvojums ir sava veida viltus ziņa, jo atklātie saslimšanas gadījumi ar Covid-19 tiek iekļauti tās pašvaldības statistikā, kurā saslimušais iedzīvotājs ir deklarēts. Līdz ar to nevajag meklēt vainīgo ārpus savām mājām, bet jālūkojas pašam uz savu saimniecību, akcentēja ministre.

Viņķele norādīja, ka šajā situācijā problēma ir tā, ka sāk veidoties pieradums un ir iestājusies paviršāka attieksme, lai gan, kad iepriekš bija noteikti reģionāla līmeņa ierobežojumi, Daugavpils labi tika galā.

Arī Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs atzina, ka Prelatova teiktais nav taisnība. "Mēs strādājam ar katru konkrētu cilvēku, un katram cilvēkam ir adrese, kur viņš dzīvo. Un pēc tās arī veidojas statistika vienā vai otrā administratīvajā teritorijā, " paskaidroja epidemiologs.

Kā ziņots, Prelatovs iepriekš apgalvoja, ka esot izpētījis saslimšanas datus pilsētā un secinājis, ka statistika tiek "mākslīgi uzpūsta". "Dienā, kad tika ziņots par 50 saslimušajiem, patiesībā tie bija tikai četri no Daugavpils," apgalvoja Prelatovs.

Viņš ir pārliecināts, ka pilsētas saslimušo skaitā tiek ieskaitīti visi tie iedzīvotāji, arī no citām pašvaldībām, kuriem tiek veikts Covid-19 tests slimnīcā, un tas uzrāda pozitīvu rezultātu. Iepriekš šādu viedokli pauda arī citi pilsētas koalīcijas pārstāvji un domes darbinieki, novēroja aģentūra LETA.

Jau ziņots, ka Daugavpilī Covid-19 ierobežošanai uz laiku tiks samazināta atlaide pensionāriem braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā, otrdien ārkārtas sēdē lēmuši domes deputāti.

Tāpat vēstīts, ka valdība Covid-19 izplatības dēļ šodien lēma par stingrākiem drošības pasākumiem arī Daugavpilī no 27.novembra.