Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Valsts policija sākusi 277 administratīvā pārkāpuma procesus par drošības pasākumu neievērošanu

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas Valsts policija par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu kopumā sākusi 277 administratīvā pārkāpuma procesus, informēja Valsts policijā.

No 9.novembra līdz 24.novembrim par epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai neievērošanu ārkārtējās situācijas laikā kopumā sākti 277 administratīvā pārkāpuma procesi. No tiem visvairāk jeb 98 procesi sākti par elektroniskās anketas neaizpildīšanu informācijas sistēmā "covidpass.lv".

32 administratīvā pārkāpuma procesi sākti par pašizolācijas neievērošanu, 14 procesi - par distancēšanās prasību neievērošanu, 15 administratīvā pārkāpuma procesi sākti par vairāk nekā kā desmit personu piedalīšanos privātos pasākumos.

Pieci procesi sākti par vairāk nekā 50 personu piedalīšanos sapulcēs, piketos un gājienos. Savukārt 113 procesi sākti par citiem ar Covid-19 saistīto ierobežojumu pārkāpumiem, tostarp arī par mutes un deguna aizsega nelietošanu.

Minētajā laika posmā ar mērķi konstatēt iespējamos pulcēšanās pārkāpumus Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju ir veikusi 11 877 preventīvās pārbaudes un reaģējusi uz 168 izsaukumiem. 473 reizes policijas darbinieki ir devuši preventīvus norādījumus.

Pārbaudot personas, kuras pēdējo desmit dienu laikā ir ieceļojušas no ārzemēm un ievēro pašizolāciju, policijas darbinieki ir veikuši 19 587 telefona zvanus un 3 353 reizes izbraukuši.

Informācijas sistēmā "covidpass.lv" patlaban reģistrējušās 17 683 policijas uzraudzībā esošas personas, kurām nepieciešams ievērot pašizolāciju. Šis skaitlis gan mainās katru dienu.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļas nogalē policija ir sākusi pirmos administratīvā pārkāpuma procesus par obligātu sejas masku nelietošanu publiskās iekštelpās.

Veikalos un citās pakalpojuma sniegšanas vietās obligāti ir jālieto sejas maskas tā, lai tiktu nosegts deguns un mute, pretējā gadījumā personas var saukt pie atbildības. Covid-19 infekcijas pārvaldības likumā par mutes un deguna aizsega nelietošanu paredz brīdinājumu vai naudas sodu desmit līdz 50 eiro apmērā.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 6.decembrim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.