Dumpis: Latvijā situācija ar Covid-19 ir nestabila, bet ierobežojumi noteikti darbojas

© F64, Lauris Aizupietis

Latvijā situācija ar Covid-19 patlaban ir nestabila, bet valdības ieviestie ierobežojumi noteikti darbojas, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" izteicās Veselības ministrijas galvenais infektologs, profesors Uga Dumpis.

Viņš atgādināja iepriekš vairakkārt pausto, ka saslimstība ar Covid-19 Latvijā būtu mazāka, ja visi cilvēki pastāvošos ierobežojumus ievērotu pēc būtības, nevis meklētu veidus, kā tos apiet. Tomēr pārliecinoši lielākā daļa iedzīvotāju šos ierobežojumus ievēro, vērtēja infektologs.

Speciālists sacīja, ka līdz ar ārkārtējo situāciju ieviesto ierobežojumu efektivitāti varēs sākt vērtēt šīs nedēļas vidū, kad arī varētu būt lielāka skaidrība, kā būtu stratēģiski pareizi rīkoties tālāk - pastiprināt ierobežojumus vai arī atstāt tos līdzšinējā apmērā.

Dumpis neizslēdza iespēju, ka ārkārtējo situāciju valstī varētu nākties pagarināt, taču, visticamāk, ne uz ilgu laiku.

Kā ziņots, Latvijā līdz šim ar Covid-19 saslimušas 13 120 personas, bet 153 inficētas personas mirušas, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 6.decembrim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Svarīgākais