Raidījums: Autotransporta firma, iespējams, cenšas noslēpt darbinieka bojāejas cēloni Polijā

Valsts darba inspekcija (VDI) sastapusies ar kādas autotransporta firmas cinisku attieksmi pret savu bojāgājušo darbinieku un viņa tuviniekiem, jo jau gandrīz mēnesi darbinieka mirstīgās atliekas atrodas Polijā, turklāt firmas darbinieki, visticamāk, vēlējušies negadījumu noslēpt, šovakar ziņoja LNT raidījums "Degpunktā".

Negadījums ar 36 gadus veco Aleksandru noticis vēl 16. septembrī, taču pilnīga nelaimes gadījuma aina vēl nav zināma.

Rīgas reģionālās VDI vadītāja Baiba Puķukalne raidījumam atzina, ka ir zināma sākotnējā versija, ka persona ir pārbaudījusi degvielas atliekas bākā un bāka ir eksplodējusi, taču pēc tam šī versija mainījusies un neoficiāli darba inspekcijai ticis paskaidrots, ka darbinieks esot aplējies ar benzīnu un aizdedzies, iespējams, no cigaretes. Oficiālas informācijas darba inspekcijai par to, kā tas noticis, patlaban nav, un tā lūgusi poļu kolēģiem datus, kas ir viņu rīcībā.

Uz treilera, ar kuru pārvadā vieglās automašīnas, augšējās daļas fotogrāfijas ir redzamas degšanas pēdas, taču, iespējams, kaut kas ir arī noslēpts, jo spēkrats Latvijā ievests, par šo negadījumu nepaziņojot, norāda "Degpunktā".

Puķukalne raidījumam atzina, ka darba devējam bija jāveic pašam sava izmeklēšana, taču viņš nav par to ziņojis un VDI par to paziņojuši vecāki. Līdz ar to darba devējs gādājis tikai par savas mantas glābšanu un transportēšanu. Maz ticams, ka poļi neļautu izvest cietušā līķi, bet tajā pašā laikā jau nākošajā dienā atdotu negadījumā iesaistīto auto, atzina VDI pārstāve.

VDI direktors Arnis Luhse raidījumam atzina, ka šis ir pirmais gadījums, kad darba devējs rīkojās ļoti ciniski un brutāli. "Viņš nerūpējas par savu darbinieku. Viņš otrā dienā aizskrējis pēc savas mašīnas un pat nepainteresējās par darbinieku, vai viņš dzīvos vai nedzīvos," raidījumam atzina Luhse.

Luhse norādīja, ka konkrētais darba devējs nav apdrošinājis šoferi, kurš regulāri braucis uz ārzemēm, tāpēc arī darba devējam jāuzņemas visa vaina.

"Degpunktā" norāda, ka viņu mēģinājumi atrast firmu "Ertrans" pēc tās juridiskās adreses beigušies nesekmīgi, bet pa telefonu firmas vadība runāt attiekusies, vien apgalvojot, ka pēc divām dienām Aleksandra mirstīgās atliekas būs Latvijā.