Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

"VEF Radiotehnika RRR" akcionāri lemj nepiesaistīt līdzekļus no akcionāriem parāda nomaksai biržā

© SWNS/Scanpix/Leta

Akustisko sistēmu ražotāja "VEF Radiotehnika RRR" akcionāri ārkārtas sapulcē šodien lēma nepiesaistīt līdzekļus no akcionāriem parāda nomaksai biržai "Nasdaq Riga", liecina kompānijas sniegtā informācija biržai.

Sanāksmē klātesošajiem akcionāriem tika piedāvāts izsniegt uzņēmumam aizdevumu proporcionāli no sev piederošo akciju nominālvērtības, lai veiktu norēķinu pret "Nasdag Riga" 38 794 eiro apmērā.

Bija iecerēts, ka aizdevuma atgriešana tiks veikta pēc tam, kad uzņēmums atjaunos saimniecisko darbību un gūs ienākumus no tās darbībās.

Šo priekšlikumu neatbalstīja 84,28% klātesošo balsstiesīgo akcionāru, tādējādi tika nolemts nepiesaistīt no akcionāriem finanšu līdzekļus.

Jau vēstīts, ka "Nasdaq Riga" valde šogad 2.oktobrī piemēroja uzraudzības statusu "VEF Radiotehnika RRR" atbilstoši biržas noteikumiem par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos, kas nosaka, ka biržai ir tiesības piemērot emitentam uzraudzības statusu, ja emitents nav samaksājis kotēšanas maksu biržas noteiktajā apmērā un termiņā un samaksas nokavējums pārsniedz sešus mēnešus.

Tāpat ziņots, ka "VEF Radiotehnika RRR" apgrozījums 2019.gadā bija 51 835 eiro, bet zaudējumi - 59 059 eiro.

Atbilstoši 2019.gada 30.aprīlī akcionāru pieņemtajam lēmumam "VEF Radiotehnika RRR" paredzējusi mainīt nosaukumu uz "VEF audio". "VEF Radiotehnikas RRR" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.