Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Svētdiena būs apmākusies; sinoptiķi prognozē, ka nākamnedēļ gaidāmi siltuma rekordi un sniegs

© Vladislavs Proškins/F64

Svētdien gaidāms apmācies laiks, bez būtiskiem nokrišņiem. Vietām - galvenokārt valsts rietumu daļā - gaidāma dūmaka.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs -1..+3 grādi, Kurzemē līdz +5 grādiem. Dienā gaiss iesils līdz +1..+6 grādiem, vietām Kurzemē - līdz +8 grādiem.

Rīgā svētdien gaidāms apmācies laiks, bez būtiskiem nokrišņiem. Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +2 grādiem un dienā pakāpsies līdz +5 grādiem.

Nedēļas sākumā ienāks siltāks gaiss no Rietumeiropas, bet valsts galējos austrumos īslaicīgi ieplūdīs vēsāks gaiss no Krievijas. Palaikam līs, Latgalē un Vidzemes austrumu daļā arī snigs un vietām veidosies sniega sega. Pūšot mēreni stipram dienvidu vējam, Kurzemē gaisa temperatūra pakāpsies līdz +8..+11 grādiem, bet otrdien valsts austrumu pierobežā tā noslīdēs līdz -1 grādam.

Aktuālā prognoze 18. novembrim liecina, ka diena varētu būt sausa un vējaina. Maksimāla gaisa temperatūra dienas laikā gaidāma +4…+10 grādu robežās.

Darba nedēļas otrajā pusē pastiprināsies dienvidu vējš, kas daudzviet būs brāzmains, piekrastes rajonos pastiprināsies līdz 15-19 metri sekundē. Gaidāms lielākoties mākoņains laiks un ir liela varbūtība, ka darba nedēļas beigās no rietumiem Latviju sasniegs jaunas nokrišņu zonas.