"Latvijas pasts" automatizētā pasta sūtījumu šķirošanas iekārtā ieguldījis četrus miljonus eiro

© F64, Kaspars Krafts

VAS "Latvijas pasts" pilnībā automatizētā pasta sūtījumu svēršanas, skenēšanas, mērīšanas un šķirošanas iekārtā ieguldījis četrus miljonus eiro, informēja uzņēmumā.

"Latvijas pasta" pārstāvji norādīja, ka, līdzīgi kā citviet pasaulē, arī Latvijā būtiski samazinās tradicionālo pasta sūtījumu apmēri, bet, pateicoties e-komercijas straujajai attīstībai un augošajām attālinātās iepirkšanās iespējām, palielinās sīkpaku un paku sūtījumu īpatsvars.

Jaunā līnija ar mākslīgā intelekta palīdzību ļaus efektīvi apstrādāt visa veida pasta sūtījumus, stundas laikā spējot sašķirot līdz 6000 sūtījumu vienību un kopumā ar esošajiem darbaspēka resursiem nodrošinot divreiz ātrāku divreiz lielāka sūtījumu skaita apstrādi.

Kompānijā norādīja, ka sūtījumu apstrādes un šķirošanas līnija ir lielākais "Latvijas pasta" investīciju projekts pēdējos gados. Tās ražotājs ir viens no pasaulē vadošajiem pasta sūtījumu noformēšanas un pakalpojumu sniegšanas iekārtu un risinājumu izstrādātājiem "BlueCrest".

Uzņēmuma pārstāvji skaidroja, ka jaunā šķirošanas iekārta būtiski samazinās sūtījumu apstrādei nepieciešamo laiku un cilvēkresursus konkrēta darba paveikšanai. Līdz ar to "Latvijas pasts" nebūs atkarīgs no šo resursu pieejamības situācijās, kad aviosatiksme ir nevienmērīga un, ienākot lielākam sūtījumu apmēram, to sašķirošanai kvalitātes standartu ietvaros ar esošajiem resursiem varētu nepietikt un jāpiesaista papildu darbaspēks, kas tiek nodarbināts tikai īslaicīgi.

Jaunajā iekārta ir arī citas funkcijas, piemēram, ar tās palīdzību "Latvijas pasts" varēs sniegt jaunus papildu pakalpojumus tranzīta sūtījumu plūsmas ietvaros no Ķīnas, kā arī uzlabot pakomātu tīkla darbības kvalitāti un piegādes laiku.

"Latvijas pasts" tuvākajos gados plāno papildināt un pilnveidot pakomātu tīklu, automatizēt un modernizēt klientu apkalpošanas un pakalpojumu pārdošanas procesus pasta nodaļās, kā arī nodrošināt automatizētus transportēšanas risinājumus sūtījumu apstrādes un šķirošanas kompleksā, maksimāli efektīvi savienojot dažādas sūtījumu apstrādes vietas.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku.

Svarīgākais