BRĪDINA: Latvijā parādījušies estētiskās medicīnas iekārtu pakaļdarinājumi

© Pixabay

Latvijā skaistumkopšanas pakalpojumu tirgū parādījušies nezināmas izcelsmes estētiskās medicīnas iekārtu pakaļdarinājumi - tiek atdarināts ne tikai iekārtas dizains, bet arī logotips un nosaukums, informēja "Veselības centrs 4" pārstāve Līga Putraima.

Viņa norāda, ka atsevišķi saloni piedāvā dārgas procedūras un sola identisku efektu, kāds tiek panākts ar oriģinālajām tehnoloģijām.

Kā piemēru iestādes pārstāve min ķermeņa skulpturēšanas procedūru - miostimulāciju, izmantojot elektromagnētiskā lauka iedarbību. Pateicoties šai procedūrai, ir iespējams palielināt muskuļu masu un samazināt tauku slāni. Tomēr, veicot procedūras ar viltotām iekārtām, kuru vērtība ir 40 reizes zemāka nekā oriģinālam, rezultāta nebūs.

Ārstniecības iestādē skaidro, ka labākajā gadījumā iespējams gūt elektrostimulācijas "taurenīša" efektu, samaksājot augstvērtīgas procedūras cenu.

Pēc Putraimas paustā, "Veselības centrs 4" klīnika "Anti-Aging Institute" ir Latvijā vienīgā, kur šādu pakalpojumu veic, izmantojot estētiskās medicīnas ražotāja "BTL" miostimulācijas iekārtu "EMSculpt".

Par iekārtas kvalitāti un efektivitāti liecina divi svarīgi faktori. "EMSculpt" ir Amerikas pārtikas un zāļu administrācijas (FDA) atzīta tehnoloģija, līdz ar atbilstība FDA standartiem ir pasaules līmeņa kvalitātes garants, skaidro ārstniecības iestādē. Tāpat "EMSculpt" ir piešķirta CE kvalitātes zīme, kas garantē atbilstību Eiropas medicīnas iekārtu standartiem.

Apšaubāmiem Ķīnas pakaļdarinājumiem šādu apzīmējumu nav, vai arī tie ir viltoti.

Jau otro gadu Latvijā norisinās kampaņa pret nelegālu skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanu, aicinot sabiedrību izvērtēt speciālistu kvalifikāciju, pakalpojuma sniegšanas vietu un aizdomīgu cenu politiku.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.