Daudze: Ministriju skaita samazināšanai nav jābūt pašmērķim

Ministriju skaita samazināšanai nav jābūt pašmērķim, bet gan ir jāskatās, vai ar to var kaut ko ietaupīt, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS).

Daudze norādīja, ka ministrijas vērts apvienot tikai tad, ja šajā apvienošanas procesā izdodas samazināt ministriju pakļautībā esošo iestāžu un aģentūru skaitu.

"Apvienošanas rezultātā ir jāpaliek tukšai vismaz vienai mājai, par kuru nekas vairs nav jāmaksā," skaidroja Saeimas priekšsēdētājs. "Divu ministriju apvienošanai nav jābūt pašmērķim, jo tas arī daudz izmaksā, piemēram, veidlapu un zīmogu nomaiņa."

Kā šodien žurnālistiem apgalvoja premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība"), topošā koalīcija vēl neesot lēmusi ne par amatu sadali, ne par ar to saistīto ministriju apvienošanas jautājumu.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) topošajā valdībā varētu pretendēt uz vides, zemkopības un kādu ar ekonomikas jomu saistīta ministra amatu, aģentūrai LETA pieļāva Daudze.

Daudze norādīja, ka ZZS viennozīmīgi interesējot Vides un Zemkopības ministrijas. Tāpat partija varētu vēlēties iegūt vienu vai vairākus ar ekonomikas jomu saistītu ministru amatus.

Par iespēju, ka ZZS varētu savā pārziņā iegūt arī Izglītības un zinātnes ministriju, Saeimas priekšsēdētājs izteicās izvairīgi, vien norādīja, ka ZZS varot izvirzīt kvalificētus kadrus visiem 14 ministru amatiem.

Runājot par viņa paša iespējām jaunajā Saeimā un valdībā, Daudze atzina, ka esot ieguvis lielu un neatsveramu parlamentāro pieredzi, kuru būtu labi arī izmantot turpmāk.

Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka pašreizējā amata saglabāšana viņam neapšaubāmi neesot pašmērķis, jo viņš zinot, ko šis amats nozīmējot, bet, ja ZZS tiktu piedāvāta šāda iespēja, tā noteikti tikšot apsvērta.

Daudze pauda gandarījumu, ka Saeimas spīkera amats viņa darbības laikā ieguvis daudz lielāku nozīmi un ka uz "politiskā pasjansa galda" tam ir līdzīga ietekme kā ministra portfelim.

Svarīgākais