KNAB sācis pārbaudi par ārsta rīcību, vērtējot bērnam piešķirtu invaliditāti

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi par gadījumu, kad, iespējams, ir netieši norādīts uz kukuli, lai bērnam piešķirtu invaliditāti. LETA jau ziņoja, ka, lai izvērtētu Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) amatpersonas rīcību, kad, iespējams, ir netieši norādīts uz kukuli, lai bērnam piešķirtu invaliditāti, VDEĀVK vadītājs Andris Zīverts nolēma vērsties KNAB.

KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga aģentūrai LETA apstiprināja, ka birojs ir saņēmis šādu iesniegumu, bet KNAB jau 4.oktobrī, pamatojoties uz plašsaziņas līdzekļos pausto informāciju, par minēto gadījumu sāka pārbaudi.

Kā ziņots, kāda sieviete uz VDEĀK devusies ar savu meitu, kurai bija jāpagarina invaliditāte. Pirms tam viņa zvanījusi uz komisiju un uzzinājusi, ka klātienē nepieciešami arī visi medicīnas dokumenti, par ko brīnījusies pediatre, tāpēc oriģinālus nav iedevusi.

Komisijā ārsts norādījis, ka nav visu nepieciešamo dokumentu un pieprasījis ierasties nākamajā dienā ar visiem dokumentiem.

Meitenes mātei ar grūtībām dokumentus izdevās dabūt, bet ārsts norādīja, ka viņš daudzus papīrus nemaz nesot prasījis.

Viņš papildināja, ka visu atnesto analīžu kopijām ir bijis jābūt sakomplektētām uz vienas lapas, aģentūrai LETA pastāstīja bērna māte. Ārsts esot teicis, ka tas ir ģimenes ārsta darbs, jo viņi saņemot vairāk naudas, turklāt viņu telefonu sarunas esot apmaksātas.

Sieviete sarunu ierakstījusi diktofonā, jo nojautusi, ka tas bijis netiešs mājiens, ka viņai esot jāmaksā.

"Tā kā uz mājieniem nereaģēju, dabūjām trešo grupu un uzreiz lēmumu apstrīdējām. Iesim vēlreiz uz komisiju," aģentūrai LETA norādīja meitenes māte.

Svarīgākais