Aptauja: vai jāsoda tie, kas publiski aicina nevalkāt sejas maskas?

© Kaspars Krafts/F64

Jau mēnesi daudzās publiskajās vietās obligāti ir jāvalkā sejas maska. “Kantar TNS” aptaujā noskaidrots, cik daudzi uzskata, ka Latvijā būtu jāparedz kādas sankcijas pret tiem, kuri publiski aicina iedzīvotājus nevalkāt sejas maskas Covid-19 pandēmijas ierobežošanai, vēstīja TV3 raidījums "900 sekundes".

Aptaujas dati liecina, ka vairāk nekā puse jeb 59% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem piekrīt šādu sankciju nepieciešamībai.

Aptuveni trešā daļa jeb 31% iedzīvotāju atbildēja, ka nav jāievieš sankcijas pret tiem, kuri publiski aicina nevalkāt sejas maskas.

Desmitajai daļai iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Tikmēr nesen ziņots, ka sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par sejas masku dalīšanu iedzīvotājiem bez maksas.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts partijas "Jaunā Saskaņa" pārstāvis Raimonds Lejnieks-Puķe. Viņš norāda, ka sabiedriskajā transportā un citās vietās valsts ir noteikusi masku obligātu lietošanu, taču "diemžēl maskas netiek dotas par brīvu".

Lejnieks-Puķe uzskata, ka, ja pastāv šāds noteikums, tad valstij būtu arī jānodrošina maskas par brīvu ikvienam.

Viņaprāt, šādas iniciatīvas rezultātā sabiedrība tā būs labāk pasargāta no Covid-19, kā arī valsts noteiktās prasības izpilde "neradītu robu Latvijas iedzīvotāju budžetos".

Valsts jau ir lēmusi ar bezmaksas sejas maskām nodrošināt trūcīgākos valsts iedzīvotājus.

Avots

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais