Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Setsdien Latvijā tiks pārspēti siltuma rekordi

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijā gaidāma no +8 grādiem vietām austrumu novados, kur var saglabāties migla, līdz +13 grādiem vietām rietumu un centrālajos novados, uzspīdot saulei, prognozē sinoptiķi.

+13 grādi ir arī augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta 7.novembrī - tik silts laiks šajā datumā bija 1934.gadā.

Piektdien astoņās novērojumu stacijās tika labots 6.novembra siltuma rekords. Maksimālā gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +10,5 grādiem Alūksnē līdz +13,9 grādiem Rīgā.

Ne tikai galvaspilsētā, bet arī Liepājā, Pāvilostā, Kolkā, Stendē, Dobelē, Zosēnos un Madonā tika pārspēts mēneša sestās dienas siltuma rekords, savukārt Ventspilī un Saldū tas tika atkārtots.

Sestdien vietām gaidāms smidzinošs lietus. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumiem, dienvidrietumiem un piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē.

Rīgā, iespējams, uzspīdēs saule un gaisa temperatūra sasniegs +12..+13 grādus.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 767-770 dzīvsudraba staba milimetri jeb 1023-1027 hektopaskāli.