Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Puntulis: Ierobežojumiem kultūras nozarē jānāk ciešā sazobē ar atbalsta mehānismiem

© F64, Kaspars Krafts

Valdības diskusijā par ārkārtējo situāciju Kultūras ministrija (KM) piekops skaidru taktiku - jebkuriem lielākiem ierobežojumiem kultūras nozarē jānāk ciešā sazobē ar atbalsta mehānismiem, tādu viedokli savā sociālā tīkla "Facebook" lapā paudis kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Viņš norādīja, ka kultūras nozare pēc tās apturēšanas pavasarī visu šo laiku ir strādājusi lielāku vai mazāku ierobežojumu apstākļos. Kultūras ministrs valdības ārkārtas sēdē plāno uzstāt uz to, lai netiktu slēgtas grāmatnīcas, bibliotēkās būtu iespējama grāmatu apmaiņa, pēc iespējas strādātu muzeji.

"Šķiet, tie ir pēdējie kultūras bastioni, kuri šajos apstākļos savas specifikas dēļ ir visdrošākie apmeklētājiem," pauda Puntulis, norādot, ka emocionālā atmosfēra paliek aizvien saspringtāka un katrs to var just savā ikdienā.

Ministrs uzsvēra, ka ir jānotur racionālā vektors, jāpieņem jaunie apstākļi un atbildīgi jārīkojas, nezaudējot cieņu vienam pret otru, prioritāri domājot par visas sabiedrības drošību. "Uzdevums ir ļoti sarežģīts, bet mēs to varam!" akcentēja Puntulis.

Komentāru sadaļā gan joprojām valda liels apjukums par turpmākajām norisēk kultūras nozarē. Cilvēki ir neizpratnē par to, kādas iestādes tiks slēgtas, kā arī kopumā pauž mulsumu par Kultūras ministrijas prioritātēm.

"Nauri, zinu, ka Tev nav viegli. Grāmatnīcas... Nezinu, kā citi, bet es palasīt vairs nespēju, lai arī visu mūžu tas ir bijis mans ikvakara rituāls. Kaut kad, šķiet, "nesen" premjers teica, ka naudas ir tik daudz, kā nekad. Protams, mēs neesam Šveice, bet, tā dēvētā "propelleru" nauda radikāli mainītu sabiedrības domas par esošo "frīku un ekskomjauniešu valdību". Bet Tu, Nauri turies un nebaidies! Kad tad vēl, ja ne tagad nospēlēt mūža lomu?" pie ieraksta raksta mūziķis Ainars Mielavs.

Ministru kabinets šodien plāno lemt par ārkārtējās situācijas atkārtotu izsludināšanu, lai ierobežotu Covid-19 izplatību. Valdības un Krīzes vadības padomes attālinātā kopsēde būs slēgta un tā sāksies plkst.10.

Sēdes dienaskārtība paredz, ka ministri uzklausīs informāciju par aktuālo epidemioloģiskās drošības situāciju un veselības aprūpes sistēmas kapacitāti un noslodzi. Tāpat tiks uzklausīts ziņojums par Slimību profilakses un kontroles centra kapacitāti. Dienaskārtībā arī iekļauts rīkojuma projekts "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu".