Abi ugunsgrēkā uz Lietuvas prāmja cietušie Latvijas valstspiederīgie izrakstīti no slimnīcas

Arī otrs Latvijas valstspiederīgais, kurš vakar cieta sprādzienā un tam sekojošajā ugunsgrēkā uz Lietuvas prāmja "Lisco Gloria" Baltijas jūrā, ir izrakstīts no slimnīcas, aģentūrai LETA sacīja Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Gints Sarafinovičs.

Kopumā uz prāmja atradušies 15 Latvijas valstspiederīgie, pārsvarā kravas automašīnu šoferi, divi no kuriem cietuši un tika nogādāti Ķīles slimnīcā. Viens no cietušajiem pēc palīdzības sniegšanas jau uzreiz pameta slimnīcu, bet otrs kādu laiku atradās mediķu aprūpē, taču patlaban jau ir izrakstīts no slimnīcas.

Pārējie Latvijas valstspiederīgie tika nogādāti Ķīlē, kur vispirms uzturējās kādā sporta zālē, bet pēc tam viesnīcā. Iespējams, jau šodien visi, kuri cieta šajā ugunsgrēkā, ar prāmi tiks nogādāti Lietuvas pilsētā Klaipēdā.

Kā LETA jau ziņoja, agrā sestdienas rītā uz Lietuvas prāmja "Lisco Gloria" notika sprādziens, kas izraisīja ugunsgrēku, kurā cietuši aptuveni 28 cilvēki, tostarp arī divi Latvijas valstspiederīgie. No prāmja tika evakuēti 249 cilvēki. Vairums no cietušajiem bija saelpojušies dūmus, bet trīs no viņiem bija tik smagā stāvoklī, ka tos nācās ar helikopteru nogādāt slimnīcā.

Vācijas varasiestādes sestdien noliegušas iespēju, ka sprādzienu uz prāmja izraisījis terorakts.

"Izmeklēšana turpinās, taču pirmās liecības norāda, ka, visticamāk, to izraisīja tehniska kļūme uz prāmja," skaidroja Ķīles policijas pārstāvis Štefans Jungs.