NBS visvairāk brīvu darba vietu ir Jūras spēkos

Visvairāk brīvu vakanču Nacionālajos bruņotajos spēkos patlaban ir Jūras spēku flotilē, liecina Rekrutēšanas un jaunsardzes centra mājaslapā pieejamā informācija.

Jūras spēku flotilē tiek piedāvātas kopumā 24 brīvas vakances, galvenokārt uz dažādu kuģu elektromehāniskās komandas iekārtas operatoru vietām. Vēl pieprasīti ir kuģu mehāniķi, kā arī tiek meklēti trīs kuģu vadītāji, no tiem viens arī ieroču speciālists.

Savukārt Sauszemes spēkos ir brīva 21 štata vieta. 15 brīvas vakances tiek piedāvātas strēlniekiem, trīs radiotelefonistu operatoru vietas un vēl trīs autovadītāju vietas. Strēlniekiem nepieciešamās prasības ir izvirzītas vidējā profesionālā izglītība, kā arī B un C1 kategoriju autovadītāju tiesības. Radiotelefonistu operatoriem jābūt ar vidējo izglītību, tomēr kā vēlama arī tiek minēta telekomunikāciju/informāciju tehnoloģiju, fizikas/matemātikas vai elektriķa izglītība. Nepieciešama arī C kategorijas autovadītāju apliecība, vēlamas arī E kategorijas tiesības. Tādas pašas prasības izvirzītas arī autovadītājiem.

Svarīgākais