Mediķu nostrādāto virsstundu kompensēšanai pandēmijas laikā novirza 1,24 miljonus eiro

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Ārstniecības personām par nostrādāto virsstundu kompensēšanu Covid-19 pandēmijas laikā novirza 1,24 miljonus eiro, otrdien lēma valdība.

Ar šo naudas piešķīrumu tiek kompensētas nostrādātās virsstundas ārkārtējās situācijās laikā, proti, no šā gada 1.marta līdz 9.jūnijam.

Nolemts, ka Finanšu ministrija no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķir Veselības ministrijai finansējumu 1 246 071 eiro apmērā, lai nodrošinātu atbildīgo institūciju ārstniecības personām un pārējiem nodarbinātajiem virsstundu darba, kas saistīts ar Covid-19 jautājumu risināšanu un seku novēršanu.

No minētas summas Nacionālajam veselības dienestam (NVD) tiek piešķirts 796 921 eiro, lai veiktu samaksu ārstniecības iestādēm un nodrošinātu samaksu NVD darbiniekiem.

Tikmēr Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam tiek novirzīti 331 647 eiro, Slimību profilakses un kontroles centram - 84 695 eiro, bet VM - 32 808 eiro.

Jau tika vēstīts, ka 27.oktobrī valdība lēma līdz gada beigām piešķirt piemaksas mediķiem, kuri ir iesaistīti cīņā ar Covid-19.

Svarīgākais