Ugunsgrēkā uz Lietuvas prāmja cietuši divi Latvijas iedzīvotāji

© Scanpix

Sprādzienā un tam sekojošajā ugunsgrēkā uz Lietuvas prāmja "Lisco Gloria" Baltijas jūrā cietuši arī divi Latvijas valstspiederīgie, informē Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM).

Kā pastāstīja ĀM pārstāvis Gints Sarafinovičs, kopumā uz prāmja atradušies 15 Latvijas valstspiederīgie, divi no kuriem cietuši un nogādāti Ķīles slimnīcā. Viens no cietušajiem pēc palīdzības sniegšanas jau pametis slimnīcu, bet otrs joprojām atrodas mediķu aprūpē. Viņa veselības stāvoklis tiek raksturots kā stabils un dzīvībai briesmas nedraud.

Pārējie Latvijas valstspiederīgie nogādāti Ķīlē, kur uzturas kādā viesnīcā. ĀM pārstāvis zināja stāstīt, ka, visticamāk, rīt pēc visiem, kuri brauca ar avārijā cietušo "Lisco Gloria", tiks nosūtīts jauns prāmis, kas viņus nogādās Klaipēdā.

Latvijas vēstniecība Vācijā turpina uzturēt kontaktus ar vietējo policiju un seko līdzi Latvijas iedzīvotāju liktenim, piebilda Sarafinovičs.

Kā ziņots, agrā sestdienas rītā uz Lietuvas prāmja notika sprādziens, kas izraisīja ugunsgrēku, kurā cietuši aptuveni 20 cilvēki. No prāmja tika evakuēti gandrīz 240 cilvēki. Vairums no cietušajiem bija saelpojušies dūmus, bet trīs no viņiem bija tik smagā stāvoklī, ka tos nācās ar helikopteru nogādāt slimnīcā.

Kukshāfenes varasiestādes ziņo, ka ap pusnakti uz prāmja augšējā klāja noticis sprādziens. Uz notikuma vietu palīdzības sniegšanai devās seši kuģi, tostarp arī prāmis "Deutschland", uz kuru tika pārvesti "Lisco Gloria" pasažieri, tostarp arī mazi bērni, kas pēc tam tika nogādāti Ķīlē, kur viņi ieradās ap plkst. 6.00 (plkst. 7.00 pēc Latvijas laika).

Prāmis pieder rēderejai "DFDS Seaways".

Vairums pasažieru bija Lietuvas pilsoņi, un tikai daži starp viņiem bija vācieši, pavēstīja rēderejas pārstāvis Gērts Jakobsens. Uz kuģa atradās arī 89 kravas automašīnu šoferi un 32 apkalpes locekļi.

Prāmis ap plkst. 22.00 izgāja no Ķīles ostas, dodoties uz Klaipēdu, kur tam vajadzēja pienākt pēc 21 stundas. Sprādziens notika brīdī, kad kuģis atradās aptuveni 11 kilometrus uz ziemeļiem no Fēmarnas salas.

Svarīgākais