Mediķu nostrādāto virsstundu kompensēšanai rosina novirzīt 1,24 miljonus eiro

© F64, Kaspars Krafts

Medicīnas jomā strādājošajiem par nostrādāto virsstundu kompensēšanu Covid-19 pandēmijas laikā Veselības ministrija (VM) rosina novirzīt 1,24 miljonus eiro, liecina ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts, kuru otrdien, 3.novembrī, ārkārtas sēdē skatīs Ministru kabinets.

Ar šo naudas piešķīrumu plānots kompensēt nostrādātās virsstundas ārkārtējās situācijās laikā, proti, no šā gada 1.marta līdz 9.jūnijam.

Rosināts, ka Finanšu ministrija no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķir VM finansējumu 1 246 071 eiro apmērā, lai nodrošinātu atbildīgo institūciju ārstniecības personām un pārējiem nodarbinātajiem virsstundu darba, kas saistīts ar Covid-19 jautājumu risināšanu un seku novēršanu.

No minētas summas Nacionālajam veselības dienestam (NVD) tiktu piešķirts 796 921 eiro, lai veiktu samaksu ārstniecības iestādēm un nodrošinātu samaksu NVD darbiniekiem.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam plānots novirzīt 331 647 eiro, Slimību profilakses un kontroles centram - 84 695 eiro, bet VM - 32 808 eiro.

27.oktobrī valdība lēma līdz gada beigām piešķirt piemaksas mediķiem, kuri ir iesaistīti cīņā ar Covid-19.

Svarīgākais