Ārlietu ministrijas darbiniekiem pēc Slovēnijas ārlietu ministra vizītes, Covid-19 testi negatīvi

© f64.lv, Kaspars Krafts

Četriem Ārlietu ministrijas (ĀM) darbiniekiem un ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (JV), kuri bija nonākuši saskarsmē ar Slovēnijas ārlietu ministru Anži Logaru, kā arī vēl vairākiem citiem ĀM darbiniekiem, kuri bija iesaistīti vizītes nodrošināšanā, Covid-19 tests ir negatīvs, informē ĀM preses sekretārs Jānis Beķeris.

Slovēnijas ārlietu ministram pēc Baltijas valstu apmeklējuma tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19. Latviju Logars apmeklēja 21.oktobrī, un vizītes laikā Slovēnijas ārlietu ministrs tikās ar Rinkēviču.

Beķeris iepriekš vēstīja, ka paralēli karantīnā norīkotajiem vēl vairākiem ministrijas darbiniekiem, kuri nebija tiešā kontaktā ar Slovēnijas delegāciju, bet bija iesaistīti vizītes nodrošināšanā, ĀM drošības nolūkos noteica attālinātu darbu, paredzot veikt arī Covid-19 testēšanu.

ĀM preses sekretārs atzīmēja, ka vizītes laikā tika ievēroti stingri drošības pasākumi un nebija neviena ĀM darbinieka, kurš būtu nonācis kontaktā ar slovēņu delegāciju bez maskas, tuvāk par diviem metriem un ilgāk par 15 minūtēm.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais