FM Covid-19 pandēmijas laikā ieekonomētos līdzekļus novirzīs, tostarp, atlīdzībām

© Vladislavs Proškins/F64

Finanšu ministrija (FM) Covid-19 pandēmijas laikā ieekonomētos līdzekļus šā gada budžetā novirzīs atlīdzībām un attālinātā darba nodrošināšanai, liecina ministrijas apkopotā informācija.

Covid-19 krīzes ietekmē FM un tās resors ietaupījis līdzekļus uz nenotikušu komandējumu un atceltu iepriekš plānotu pasākumu rēķina. Tāpat līdzekļu ekonomija radusies, jo, pārstājot sniegt atsevišķus pakalpojumus klātienē, samazinājušās apsaimniekošanas izmaksas.

FM arī norādīja, ka 1,8 miljoni eiro ietaupīti, jo aizkavējusies Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa būvniecība, ko plānots finansēt no 2021.gada budžeta.

Kopumā FM šogad Covid-19 dēļ ietaupījusi 3,81 miljonu eiro, no kuriem lielākā daļa jeb 3,37 miljoni tiks novirzīti budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Savukārt atlikušos līdzekļus 442 181 eiro paredzēts atstāt ministrijas rīcībā. No šīs summas 61 943 eiro plānots novirzīt izdevumu segšanai, kas saistīti ar telpu pielāgošanu sanāksmēm attālinātajā vidē.

248 833 eiro paredzēts novirzīt FM atlīdzības izdevumiem, lai nodrošinātu samaksu par virsstundu darbu saistībā ar Covid-19 izraisītās krīzes seku novēršanu, kā arī samaksu par papildus darba ieguldījumu.

Tāpat 128 000 eiro paredzēts novirzīt Valsts ieņēmumu dienestam atlīdzības izdevumiem, lai nodrošinātu samaksu par virsstundu darbu saistībā ar Covid-19 izraisītās krīzes seku novēršanu. Savukārt 3850 eiro plānots novirzīt portatīvo datoru iegādei, lai varētu organizēt attālināto darbu.

Jau ziņots, ka no šī gada budžetā piešķirtajiem līdzekļiem ministrijas ieekonomējušas 46 miljonus eiro, kas tiks novirzīti Covid-19 krīzes mazināšanai un neparedzētiem gadījumiem, otrdien lēma valdība.

Kā liecina Finanšu ministrijas (FM), izskatīšanai valdībā iesniegtais ziņojums par prognozēto līdzekļu neapguvi un ekonomiju izdevumiem no dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem valsts budžeta programmās un apakšprogrammās 2020.gadā, ministrijas tika aicinātas izvērtēt iespējamo budžeta līdzekļu ekonomiju. Kopumā ministrijas ieekonomējušas 46 miljonus eiro, no kuriem 19 683 356 eiro tiks novirzīti budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", bet 26 262 884 eiro tiks atstāti ministrijās, ar mērķi šos līdzekļus novirzīt Covid-19 radītās krīzes mazināšanai.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais